TOP Oss - Almere City FC.

Almere City FC boekt zwaarbevochten overwinning op TOP Oss

Sport 429 keer gelezen

OSS | Met rust leek er geen vuiltje aan de lucht voor Almere City FC. Het leidde zaterdagmiddag met 0-2 bij TOP Oss, maar na rust kwam de thuisploeg sterk opzetten. De Ossenaren kwamen zelfs op 2-2 en roken kansen op de overwinning. In de laatste tien minuten sloegen de gasten echter alsnog toe: 2-4.

Almere City FC had haar laatste twee wedstrijden (tegen NAC Breda en Helmond Sport) verloren en moest in Oss winnen om geen terrein te verliezen ten opzichte van De Graafschap in de strijd om promotie. De start van Almere City FC was goed. Al na zeven minuten was het raak toen Thomas Verheydt zijn hoofd achter een voorzet van Thibaut Lesquoy zette. Bo Geens keerde de inzet, maar deed dat wel achter de doellijn: 0-1. Een aantal minuten later was er het eerste gevaar van Osse zijde. Rechtsback Trevor David verscheen oog in oog met Michael Woud, maar de doelman tikte de bal uit de korte hoek. Het spel golfde heen en weer, want Almere City FC was de volgende met een grote kans. John Yeboah liet een goede kans liggen en zes minuten later ging ook de bal van Damon Mirani niet in het doel. De grootste kans volgde in minuut 26 en was voor TOP Oss. Het zwabberschot van Livio Milts werd losgelaten door Woud en Mart Remans reageerde alert. De rebound werd door de huurling van Roda JC echter op de lat geknald. Geen Osse goal dus, maar vijf minuten later wel de 0-2. Centrale verdediger Daniël Breedijk ging mee naar voren met een corner en kwam hoger dan doelman Bo Geens. Niet voor het eerst dit seizoen dat de Osse keeper er zwak uitziet. In potentie een goede keeper voor de Keuken Kampioen Divisie, maar te vaak laat hij steken vallen. Geens voorkwam twee minuten later wel de 0-3. Eerst door het de doorgebroken Mees Kaandorp moeilijk te maken, een minuut later kon hij nog net het tikkie van Yeboah uit zijn doel houden.

Sterk TOP Oss
Een heel ander TOP Oss in de tweede helft. Het gaspedaal werd ingedrukt. Na 5 minuten was de spanning volledig terug. Na een goede aanval over rechts was Philippe Rommens het eindstation: 1-2. Een prachtige goal, het lijkt alsof de Belg daar een abonnement op heeft. Dennis van der Heijden had nog voor het uur dé kans op de 2-2. Hij raakte de bal echter compleet verkeerd en schoot vanuit kansrijke positie meters naast. Klaas Wels had toen genoeg gezien van de dramatisch spelende spits die werkelijk alle ballen verkeerd raakte en bracht een paar minuten later Kyvon Leidsman. Ook Justin Mathieu kwam erin, Milts maakte plaats. Wissels met succes, want het was Leidsman die na 71 minuten de gelijkmaker aantekende. Met dank aan Ruben Roosken, die hard op doel schoot en Leidsman zijn voet daar tegenaan zette. De frustratie bij de gasten nam toe en het was wachten op de 3-2. Jammer is het daarom dat bij een vrije trap van Almere City FC de organisatie achterin bij TOP Oss slecht stond. Uitgerekend de kleinste man op het veld -Yeboah- knikte een vrije trap van Tim Receveur in de hoek: 2-3. Dat bleek zo’n klap te zijn, dat vanaf dat moment het Osse gevaar was geweken. In de slotminuut werd het ook nog 2-4 door Elias Sørensen.