Zonnig lenteweer leidt tot drukte, maar ‘niet tot grote wanordelijkheden’ | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
<p>De zonovergoten Markt in Veghel.</p>

De zonovergoten Markt in Veghel.

Zonnig lenteweer leidt tot drukte, maar ‘niet tot grote wanordelijkheden’

  •   keer gelezen

VEGHEL | Na een periode van sneeuw en ijs was het afgelopen weekend heerlijk (lente)weer. De zon scheen en veel mensen zochten hun heil buiten. Volgens de gemeente Meierijstad leidde dat niet tot grote wanordelijkheden. “Afgelopen weekend was het erg mooi weer en daardoor waren er veel mensen buiten op straat. Daarom was het op sommige plekken druk”, aldus een woordvoerder van de gemeente. De gemeente heeft geen boetes uitgedeeld. 

Veel mensen stapten afgelopen weekend op de (wielren)fiets of gingen een stuk wandelen. De gemeente heeft op meerdere plekken geconstateerd dat er in de openbare ruimte alcoholhoudende drank werd genuttigd. De gemeente laat weten dat dit niet is toegestaan volgens de APV en daar zal op gehandhaafd worden.

Druk op de Markt
Op zondag was het druk op de Veghelse Markt. IJssalon Matteucci was weer open en Fellows & Friends was geopend voor take away. Eind van de middag greep de politie in, omdat ze het te druk vonden worden. De politie verzocht de uitbater van Fellows & Friends Jaap van Herwaarden de deuren te sluiten. “Ik ben rond 16.30 uur, op verzoek van de politie die al een tijdje aanwezig waren, gestopt. Er is geen boete opgelegd, want het was to go”, aldus Van Herwaarden. Ook op andere plekken werden geen boetes uitgedeeld door de gemeente.

Openbare ruimte
De gemeente wil voorkomen dat er samenkomsten plaatsvinden in de openbare ruimte. “De horeca inclusief terrassen zijn gesloten om samenkomsten en bewegingen te voorkomen en de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. We moeten dus voorkomen dat deze samenkomsten zich verplaatsen naar de openbare ruimte. Het is voor een ‘gewoon’ café met een drank- en horecavergunning niet toegestaan om alcoholhoudende drank te verkopen/verstrekken in een horecalokaliteit of op een terras voor gebruik elders dan ter plaatse”, aldus een woordvoerder van de gemeente. Ze laten weten dit nogmaals onder de aandacht te brengen van de horecaondernemers en wanneer een overtreding wordt geconstateerd zal hierop gehandhaafd worden.

Meer berichten