Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
<p>PieterBrueghelHuis lanceert Mooie Momenten Muur.</p>

PieterBrueghelHuis lanceert Mooie Momenten Muur.

(Foto: )

PieterBrueghelHuis lanceert Mooie Momenten Muur

  •   keer gelezen

VEGHEL | Vrijwilligers van het PieterBrueghelHuis gaan vanaf 1 maart in Veghel op zoek naar geluksmomenten. Dat kan een mooi verhaal zijn, een bijzondere foto of een bijzonder aanbod, als het maar een glimlach oplevert. Wie een suggestie heeft, kan dat laten weten. De vrijwilligers komen graag langs om eenieders geluksmoment op te halen. Het resultaat wordt een Mooie Momenten Muur in het PieterBrueghelHuis.

Het PieterBrueghelHuis speelt daarmee in op het feit dat ontmoeting en gezamenlijke activiteiten momenteel lastig te organiseren zijn. Via uiteenlopende mooie en fijne glimlach-momenten op de Mooie Monumenten Muur wil het PieterBrueghelHuis het gevoel van verbondenheid vastleggen en delen.

Uitdelen van geluk
“In de eerste lockdown brachten we ‘tasjes geluk’ rond in Veghel. Dit keer hopen we een stukje geluk mee terug te nemen”, vertellen de coördinatoren van het PieterBrueghelHuis. “Dit is een mooi voorbeeld van de wederkerigheid die we zo belangrijk vinden. En heeft iemand onze vrijwilliger aan de deur gemist? Dan is een belletje genoeg om ons alsnog langs te laten komen.”

Geluksmomenten
Geluksmomenten kunnen van alles zijn. Een fijne gebeurtenis of een persoonlijk verhaal dat het delen waard is, maar ook een aanbod om iets voor een ander te doen of een wens. Te denken is bijvoorbeeld aan:
- Ik maak thuis zelf wenskaarten die ik (maar ook anderen) kunnen versturen naar ‘eenzame’ mensen.
- Ik heb tijdens deze periode mijn huis helemaal geschilderd.
- Ik heb bij de buren aangebeld voor een praatje en haal nu elke week boodschappen voor hen.
- Ik werd verrast door een maaltijd van Met je Hart, fijn dat ze aan je denken.
- Ik zou graag voor iemand willen koken en de maaltijd bezorgen, wie heeft er behoefte aan?
- Ik heb tijdens een wandeling genoten van de omgeving.
- Ik heb een nieuwe hobby ontdekt.
- Ik heb ondanks deze periode nieuwe mensen leren kennen.
- Ik wens voor mezelf na de strenge corona beperkingen….

“Uw bijdrage kan gebracht worden naar PieterBrueghelHuis, gemaild worden of na een telefoontje worden opgehaald bij u thuis. We delen de bijdragen via de mooie momenten muur, de website en social media, maar ook aan het raam van PieterBrueghelHuis, zodat u bij een mooie wandeling de mooie momenten kunt bewonderen”, laten ze bij het PieterBrueghelHuis weten.

Beperkt open
Het PieterBrueghelHuis is in elk geval tot 3 maart geopend ‘op afspraak’. Wil je er even uit, creatief bezig zijn, wat afleiding of een praatje maken? Bel even voor je komt, zodat je op een corona-veilige manier kan worden ontvangen. Een van de activiteiten is ‘Blijf in beweging’, waarmee het PieterBrueghelHuis duo-wandelingen organiseert. “We helpen mensen helpen om samen met één ander persoon te wandelen, want ook in een tijd van corona is het belangrijk te blijven bewegen. Voor iedereen die zich aanmeldt, zoeken we een wandelmaatje.”

Het PieterBrueghelHuis is bereikbaar via: 0413-395280 en info@pieterbrueghelhuis.nl.

Meer berichten