Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Erwin Schouten is de eigenaar van Schouten Distillery.
Erwin Schouten is de eigenaar van Schouten Distillery. (Foto: )

Populariteit gin neemt toe: ‘Het is veel meer dan een hype’

  •   keer gelezen

VEGHEL | De lente staat voor de deur en dus verschijnen de gin-flessen weer wat vaker op tafel. Erwin Schouten van Schouten Distillery in de Proefabriek is de kenner bij uitstek in Veghel. “Gin is geen hype meer. Het is een blijvend iets”, vertelt Schouten, eigenaar van de gin distilleerderij op de Noordkade.

Een paar jaar geleden begon gin aan een bijzondere opmars. De alcoholische drank vestigde zich vrij snel in het Nederlandse uitgaansleven. Ook thuis wordt er steeds meer gin gedronken. “Het is veel meer dan een trend. Veel cafés en restaurants hebben een gin-kaart. Gin is niet meer weg te denken uit de horeca en terecht want het is superlekker”, glimlacht Schouten.

Geheim
Erwin maakt in de Proeffabriek drie verschillende soorten gin. “Een klassieke, kruidige en florale London Dry Gin, een kruidige en complexe Barrel Aged Gin en een fris, fruitige en kleur veranderende blauwe gin. Verder heb ik een Genever en een witte rum in het assortiment”, vertelt hij. Wat er precies in de fles zit, staat op het prachtige etiket. Hoe het drankje wordt gemaakt is echter geheim. “Het geheim van de chef! Dat ga ik natuurlijk niet verder vertellen.”


De drie Gin-flessen.

Gin wordt vooral met tonic gedronken. Sommige mensen denken zelfs dat het alleen met tonic te drinken is, maar dat is volgens Erwin een misvatting. “Je kan het puur nuttigen, maar bijvoorbeeld ook met gemberbier of als je het iets zoeter wil met 7Up. Gin is met verschillende frisdranken te combineren en daarnaast zit het in veel andere cocktails, denk aan Martini en White Lady. Het kan dus eigenlijk niet dat je gin niet lust.”

Sample-set
Voor de mensen die eerst kennis willen maken met de gin van Schouten Distillery heeft Erwin een speciale sample-set met kleine flesjes. “We begrijpen dat het tegenwoordig lastig kiezen is met al die verschillende gins op de markt. Met de sample set kan je ze rustig op je gemak thuis proberen”, besluit Erwin.

Meer informatie is te vinden op: www.schoutendistillery.nl. Daar kun je ook een gratis Gin Guide bestellen.

Meer berichten