Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
<p>Horeca roept op de terrassen te openen.&nbsp;</p>

Horeca roept op de terrassen te openen. 

(Foto: Ad van de Graaf)

Horeca roept op om dinsdag open te gaan: ‘Zet je terras buiten, want winkels open is horeca open’

  •   keer gelezen

VEGHEL | Een groep ondernemers die aangesloten is bij de actiegroep van 65 afdelingen van Koninklijke Horeca Nederland roepen hun collega’s op om de terrassen buiten te zetten op dinsdag 2 maart. “Op dinsdag 2 maart gaan de terrassen naar buiten. Zeker na het zien van de beelden van afgelopen weekend en afgelopen dagen. Amper tot geen handhaving, maar wel volle parken door het hele land. Wij weten zeker dat we op een veilige en verantwoorde manier onze zaken kunnen openen. Uiteraard wel op anderhalve meter”, aldus Johan de Vos, woordvoerder van de groep ondernemers. KHN Meierijstad heeft aangegeven de oproep te ondersteunen.

Volgens de KHN is de grens bereikt. Niet alleen financieel maar ook psychisch. “Door het gebrek aan perspectief, maar ook door de beelden van massa’s Nederlanders samen op het ijs en van overvolle parken het afgelopen weekend. De terrassen hadden vol kunnen zitten, maar de horeca mag geen mensen ontvangen. Dat maakt ondernemers geestelijk kapot”, schrijven ze in een persbericht. 

Heropening
Dinsdag maakte Rutte bekend dat er een kleine versoepeling voor de winkels mogelijk is vanaf 3 maart. Zij mogen op afspraak klanten ontvangen. Dat is een eerste stap naar heropening. Door de terrassen op 2 maart buiten te zetten neemt ook de horeca een eerste stap naar heropening. De Vos: “Bij ons kwamen mensen al op afspraak, zijn er al looproutes en is er triage vooraf. Er is dus geen enkele gegronde reden dat de winkels wel weer ruimte krijgen en de horeca niet. Wat ons betreft geldt: winkels open is horeca open. We nemen hiermee zelf de eerste stap.”

Meer berichten