Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel

Zijn de Boxtelseweg, Eerdsebaan en Rooiseweg veilig genoeg?

  •   keer gelezen

EERDE | De N618, de N622 en de N637; hoe is het gesteld met de verkeersveiligheid van deze wegen anno 2021? Journalisten in spé Carlijn van de Ven en Luuk Glaap houden zich er maandenlang mee bezig en maken van hun onderzoek én de documentaire daarover hun afstudeerproductie. 

In het onderzoek wordt gekeken naar de Boxtelseweg, de Eerdsebaan/Nieuwe Eerdsebaan en de Rooiseweg/Schijndelseweg. Hiervoor gaan de twee met allerlei bronnen in en om Meierijstad in gesprek en kijken ze terug naar het verleden van de wegen. Uiteindelijk wordt alle informatie verwerkt tot een documentaire.

Middels een enquête wordt in gesprek gegaan met het publiek om samen tot de meest relevante knelpunten van de wegen te komen. Daarbij worden ervaringen van weggebruikers geanalyseerd. “Daarvoor willen ze ook graag een beroep op u doen. Mocht u wel eens gebruik maken van de bovenstaande provinciale wegen en uw ervaring willen delen, dan zou dat van grote waarde zijn in de verdere voortgang van het onderzoek. Dat kan desgewenst anoniem. Ook kunt u in de enquête uw reactie achterlaten. Alvast bedankt”, aldus Carlijn en Luuk.

De enquête is hier terug te vinden. 

Meer berichten