Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Foto:

Horeca blijft dicht: ‘Het is een oproep om terrassen buiten te zetten, maar niet om open te gaan’

  •   keer gelezen

VEGHEL | De gemeente Meierijstad is op de hoogte van de oproep die KHN donderdagochtend deed om de terrassen buiten te zetten. De gemeente gaat ervan uit dat de horecazaken dinsdag 2 maart dicht blijven. “De voorzitter van Koninklijke Horeca Afdeling Meierijstad Robert van den Brand heeft opgeroepen om terrassen inderdaad op te stellen binnen de regels die daarvoor zijn, maar het is geen oproep om de horeca te openen”, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Van den Brand laat desgevraagd weten dat de oproep er inderdaad is ‘om terrassen buiten te zetten, maar niet om open te gaan’.
De gemeente meldt dat het niet verboden is om het terras buiten neer te zetten. “Het serveren en schenken van drank blijft verboden. Horecaondernemers blijven zelf verantwoordelijk voor het toezien op hun terras en zijn gehouden aan de maatregelen die de Rijksoverheid stelt. Indien nodig zal er gehandhaafd worden”, vertelt een woordvoerder van de gemeente.

Mark Rutte
De gemeente ziet dat mensen op allerlei manieren graag versoepelingen van de maatregelen zien. “Tegelijkertijd moeten we voorzichtig zijn, zoals demissionair premier Mark Rutte ook onder woorden bracht tijdens de persconferentie van afgelopen dinsdag.”

Meer berichten