<p>Wopke Hoekstra kijkt zijn ogen uit, links de gebroeders Van de Ven.</p>

Wopke Hoekstra kijkt zijn ogen uit, links de gebroeders Van de Ven.

(Foto:)

Wopke Hoekstra krijgt rondleiding op de Noordkade: ‘Het is een plek waar je wil zijn’

  •   keer gelezen

VEGHEL | Hoog bezoek afgelopen maandag in Veghel. CDA-lijsttrekker en demissionair minister van Financiën Wopke Hoekstra bezocht de Noordkade. Hij werd daar rondgeleid door de gebroeders Stefan en Frank van de Ven. “Ik kom graag nog eens terug als alles weer open is”, aldus Hoekstra.

De gebroeders Van de Ven stonden, samen met Coen van Zutven, de minister afgelopen maandag rond een uurtje of twee op te wachten. Toen Hoekstra arriveerde en een kop koffie kreeg voorgeschoteld door Noord Coffee Roasters begon de rondleiding. In een uur tijd lieten Stefan, Frank en Coen de CDA-lijstrekker kennismaken met verschillende plekken op de Noordkade. Het werkbezoek werd bij Wittern afgesloten. “Ik ben helemaal gedesoriënteerd. Waar sta ik nu precies?”, vroeg Hoekstra zich hardop af. “Het is echt een indrukwekkende locatie.” De CDA-lijsttrekker werd, hoe langer hij rondliep op de Noordkade, steeds enthousiaster. “Dat komt ook door de mannen hier die laten zien wat er allemaal al is en wat er nog komen gaat.” Mede dankzij de gebroeders Van de Ven en Coen was de sfeer luchtig en was er op zijn tijd ruimte voor een grapje.

Niet eerder gezien
Hoekstra gaf aan niet eerder zoiets als de Noordkade te hebben gezien. “Nee. Het is van deze tijd dat ondernemers de verbinding met elkaar zoeken. Dat zie je alleen vooral op kleinere schaal. Je ziet dan doorloop van de ene winkel naar de andere, waar tussendoor iets kan eten. Maar op deze schaal? Nee dat heb ik nog niet eerder gezien.” De verschillende gebouwen konden de CDA-lijstrekker ook bekoren. “Ik vind de combinatie tussen het industriële en het 21e-eeuwse heel gaaf. Het is een plek waar je wil zijn. Een plek waar je wil zitten”, besluit Hoekstra.

Lees meer over het werkbezoek van CDA-lijsttrekker Wopke Hoekstra in de Stadskrant Veghel van woensdag 3 maart.

Meer berichten