Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Foto:
+ VIDEO

Acht padelbanen bij De Krekel: ‘Padel is echt booming’

  •   keer gelezen

MARIAHEIDE | Tennis en Padel De Krekel in Mariaheide opende 2018 haar eerste twee padelbanen. Een sport in opkomst met toen nog beperkte bekendheid in Nederland. Nu 3 jaar later liggen er maar liefst 8 schitterende padelbanen en daarmee is de Krekel in één klap het grootste outdoor padelcentrum van Nederland geworden. 

Padel is de snelst groeiende sport van Nederland. Het is een combinatie van tennis en squash in een kooi van 10 bij 20 meter. De kooi bestaat deels uit glas en deels uit gaas, waarbij je ook via de glazen wanden de bal terug mag slaan. Padel speel je met vieren als dubbelspel en je hanteert de tennistelling. De rackets zijn een stuk korter dan een tennisracket. Hanneke Ketelaars, eigenaresse van De Krekel, vertelt dat de sport zo enorm snel groeit omdat het heel toegankelijk en dynamisch is. "Je leert padel véél sneller als tennis en je ziet nieuwkomers al na 10 minuten een leuk wedstrijdje spelen."

8 banen
In 2018 opende De Krekel 2 padelbanen. Ketelaars: "Wij waren de eerste met padelbanen in een straal van 20 kilometer. In mei 2020 hadden we er al 4. Afgelopen zomer was het succes compleet, want toen vonden maar liefst 350 nieuwe spelers de weg naar de padel- en de tennisbanen. Onlangs openden we de 8ste padelbaan. Padel is echt booming!”

Dagelijks wordt er naast tennis-, nu ook padeltraining gegeven door de clubtrainers en er is zelfs een Spaanse trainer verbonden aan De Krekel, die al meer dan 20 jaar padelervaring heeft in Spanje.

Bedrijven
Ook bedrijven kunnen bij De Krekel terecht voor een bedrijfsevenement met klanten, een teamuitje, een tennis- of padelclinic, of gewoon lekker wekelijks een paar banen huren voor de vitaliteit van hun medewerkers.
Meer informatie is te vinden op: www.tennisparkdekrekel.nl/padel.

Meer berichten