Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
<p>Kunstcollectief Atelj&eacute; 90 heeft een eigen etalage.&nbsp;</p>

Kunstcollectief Ateljé 90 heeft een eigen etalage. 

(Foto: )

Ateljé 90 geeft het Schijndelse centrum meer kleur

  •   keer gelezen

SCHIJNDEL | Het centrum van Schijndel is een lege etalage armer. Het kunstenaarscollectief Ateljé 90 heeft haar intrek genomen in een etalage midden in Schijndelse centrum. “Het groepje kunstenaars geeft de Hoofdstraat weer wat meer kleur”, laat Donna van de Bosch van VOLOP Meierijstad weten.

Voor Ateljé 90 is dit helemaal nieuw. “Wij werden benaderd door Donna van VOLOP Meierijstad. Zij zijn druk bezig met het aantrekkelijker maken van lege panden. Zelf hadden we zoiets nooit bedacht, maar na een voorzetje van VOLOP hebben we besloten om mee te werken”, vertelt Max de Vries, een van de kartrekkers achter het kunstenaarscollectief. Van de zeventien kunstenaars die lid zijn van Ateljé 90 hebben er vier hun werk beschikbaar gesteld. De Vries vervolgt: “Het is erg leuk en ergens inspireert het ons ook. De werken die in de etalage hangen zijn divers. Van houtskooltekeningen tot aquarellen en van acryl tot drie dimensionele beelden.” Volgens De Vries heeft het meerdere redenen waarom de rest van het collectief geen werk tentoonstelt in de etalage. “Er gaat toch veel tijd en energie inzitten. Bovendien zitten we nog met de beperkte maatregelen omtrent corona.”

Ateljé 90 komt iedere zaterdagochtend samen op de Noordkade in Veghel om te schilderen en te tekenen naar model. De kunstenaars die lid zijn van het kunstenaarscollectief doen daarnaast nog van alles op eigen initiatief.

Het is voor de eerste keer in de dertigjarige geschiedenis van het kunstenaarscollectief dat ze zijn gevraagd om een etalage te vullen. “Apart hebben verschillende kunstenaars wel eens wat vergelijkbaars gedaan, maar als Ateljé 90 is dit de eerste keer”, stelt De Vries. Hij is trots op het eindresultaat. “Ik vind het een lust voor het oog”, besluit hij.

Meer berichten