Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
<p>Zonnepanelen.</p>

Zonnepanelen.

(Foto: )

Informatieavond zonneparken

  •   keer gelezen

VEGHEL | De eerste initiatieven voor het opwekken van duurzame energie via zonneparken zijn ingediend en dit roept bij sommige inwoners vragen op. Daarom organiseert gemeente Meierijstad op 10 maart een online informatieavond.

In 2050 moet heel Meierijstad en de rest van Nederland C02 neutraal zijn. Om dit voor elkaar te krijgen, is het nodig om duurzame energie op te wekken. Hoe de gemeente Meierijstad omgaat met initiatieven voor zonneparken staat beschreven in het rapport De Toekomst van Zon en Wind in Meierijstad. De raad heeft dat kader in 2020 vastgesteld. De eerste initiatieven voor het opwekken van deze duurzame energie via zonneparken zijn ingediend. Dit roept bij sommige inwoners wellicht vragen op. Daarom organiseert de gemeente een online informatieavond.

Zonneparken
Tijdens deze informatieavond licht de gemeente kort de belangrijkste aspecten uit het rapport De Toekomst van Zon en Wind in Meierijstad toe en ze leggen het proces uit rondom alle geselecteerde initiatieven voor zonneparken. Dit gebeurt op 10 maart van 19.30 uur tot 20.30 uur.

Aanmelden
Men kan zich aanmelden voor de online informatieavond door een mail te sturen naar duurzaam@meierijstad.nl. Niet in staat deel te nemen, maar wel een vraag? Mail naar: duurzaam@meierijstad.nl.

Meer berichten