Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
<p>Een impressie van hoe het eruit moet komen te zien.</p>

Een impressie van hoe het eruit moet komen te zien.

Herontwikkeling Zwijsen College nadert voltooiing: ‘De huidige lijn wordt gevolgd’

  •   keer gelezen

VEGHEL | De laatste fase van de herontwikkeling van het Zwijsen College naar appartementencomplex breekt aan. Press BV is namens de eigenaar verantwoordelijk voor fase 6. “We weten het nog niet helemaal zeker, maar zoals nu beoogd worden het 29 huurappartementen. Deze komen in de voormalige gymzaal van de Veghelse middelbare school”, aldus Joost Ploegmakers van Press B.V.

Architect van het project is VFO Architects | Urban Design uit Eindhoven. Door hen is de omgevingsvergunning inmiddels ingediend. Wanneer de gemeente akkoord geeft, kan de bouw meteen beginnen. “We staan in de startblokken. Ik verwacht dat we zo’n tien maanden bezig zijn met de transformatie.” Want dat is het: een transformatie van het huidige gebouw naar een modern woongebouw. “Het is de laatste fase van de herontwikkeling van het Zwijsen College. De bestaande bouw wordt zoveel mogelijk intact gehouden. De lijn van het huidige Zwijsenhof wordt gevolgd. We gaan met respect met het gebouw en de omgeving om.”

Dezelfde stijl
Press B.V., dat namens de eigenaar van fase 6 Cehabe bv. verantwoordelijk is voor de herontwikkeling, zegt dat alle appartementen worden voorzien van zonnepanelen. “De appartementen zullen duurzaam worden geëxploiteerd door Cehabe B.V.De huidige bewoners van het Zwijsenhof vinden dat erg belangrijk. De bewoners van de eerste vijf fases vinden het verder belangrijk dat het in dezelfde stijl wordt gebouwd als de huidige appartementen. Daar hebben wij zo goed mogelijk gehoor aan geven.”


De plek waar de appartementen moeten komen.

Overlast
Ploegmakers laat weten dat er geen specifieke doelgroep is voor de huurappartementen. “De prijzen liggen in het midden- en hogere segment. De metrage varieert van 50 tot 90 vierkante meter en alle appartementen hebben een eigen buitenruimte.” Het is nog niet bekend wanneer de huurappartementen te huur worden aangeboden. Het Zwijsenhof ligt vlak bij het centrum. Toch worden geen grote logistieke problemen verwacht “Er is veel ruimte op het grasveld naast de school en waar voorheen de fietsenstalling was. Daardoor verwacht ik niet dat er veel overlast zal zijn”, besluit de projectontwikkelaar van Press B.V. Wie de aannemer wordt, is nog niet bekend.

Meer berichten