<p>Groep 8 van de Vorstenbossche basisschool Op Weg.</p>

Groep 8 van de Vorstenbossche basisschool Op Weg.

(Foto: )
+ VIDEO

YouTube première kinderrechtenfilm van Op Weg

  •   keer gelezen

VORSTENBOSCH | Basisschool Op Weg uit Vorstenbosch doet dit schooljaar mee aan het UNICEF Kinderrechten Filmfestival (KRFF). Voor dit landelijke filmproject bedenken en maken kinderen uit de bovenbouw zelf een film over kinderrechten. Alle films gaan in première op het populaire YouTube kanaal van het project. Aan het eind van het schooljaar is de grote livestream-finale.

Het UNICEF Kinderrechten Filmfestival (KRFF) is het grootste filmeducatieproject voor Nederlandse basisscholen. Leerlingen uit bovenbouwgroepen zetten hun ideeën over kinderrechten om naar een korte speelfilm Iedere donderdag is er een nieuwe kinderrechtenfilm te bewonderen op het KRFF-kanaal. Afgelopen donderdag verscheen die van basisschool Op Weg.

Kinderrechtenfilm
Groep 8 van Op Weg koos voor het kinderrecht Verbod op Uitbuiting. Hun film 'Jaloers' gaat over influencer Gers die in de problemen komt als zijn accounts worden gehackt…hoe gaat hij dit oplossen? Leerkracht Chris: “Een mooie, leerzame ervaring voor de hele klas. Iedereen heeft een (kleine) rol in deze film, zelfs de leerkracht. We hopen dat iedereen onze film gaat bekijken.”


YouTube kanaal
Alle kinderrechtenfilms zijn te bekijken op het KRFF YouTube kanaal. De videowebsite is geliefd onder kinderen en staat in de top 250 van best bekeken Nederlandse YouTube kanalen. De films op het kanaal zijn bij elkaar al meer dan 120 miljoen keer bekeken. Daarnaast haakt het KRFF-kanaal met speciale afspeellijsten aan op actualiteiten. Zo staan er in eerste week van mei kinderrechtenfilms over leven in vrede en vrijheid centraal en tijdens landelijke of gemeentelijke verkiezingen is er een speciale lijst met films over verkiezingen, democratie en vrijheid.

Online lessen
Kinderen in Nederland worden door het KRFF-project op creatieve wijze bewust gemaakt van kinderrechten in de wereld. De klas leert in interactieve, online lessen alles over camerashots, scripts, storyboards en camera-acteren. Ook krijgen ze les over het internationale Kinderrechten Verdrag, waaruit ze een kinderrecht kiezen om te verfilmen. Het filmproject eindigt met een grootse livestream-finale aan het einde van het schooljaar waar filmawards worden uitgereikt voor onder andere beste acteerpresentaties en beste film.

Meer berichten