Afbeelding

Veel leerlingen ervaren studiekeuzestress door coronamaatregelen

Algemeen 752 keer gelezen

OSS/VEGHEL | Waar ben ik goed in? En welke opleiding past daar goed bij? En hoe kies ik voor een school als ik de open dagen op dit moment niet mag bezoeken? Veel leerlingen van het voortgezet onderwijs moeten de komende periode een vervolgstudie kiezen. Maar dit blijkt nog niet zo makkelijk met de geldende coronamaatregelen.

We spraken Floor, een student die inmiddels op De Leijgraaf in Oss studeert: “Vorig jaar heb ik de keuze voor een vervolgopleiding moeten maken, dat was niet makkelijk. Maar gelukkig konden wij in november nog Open Dagen bezoeken. Dat heeft mij veel gebracht. Ik vond het fijn om de sfeer op een school te proeven en docenten én studenten te spreken. In deze situatie is dat voor de komende studenten niet mogelijk. Ze moeten het veelal doen met video’s of chats. Het lijkt me lastig om op basis daarvan een keuze te maken.”
Op De Leijgraaf erkennen ze dit probleem. In de afgelopen periode hebben ze meerdere online open dagen en avonden georganiseerd, waarbij het voor leerlingen mogelijk was om virtueel door de gebouwen te lopen, online presentaties te bekijken en met docenten te chatten. “We zien echter dat de leerlingen van het voortgezet onderwijs meer nodig hebben dan video’s bekijken en graag met docenten één op één in gesprek gaan”, benadrukt Jolanda van Kessel, regiodirecteur Oss. Collega regiodirecteur Hans de Jong vult aan: “Om deze gesprekken alsnog te kunnen voeren organiseren we nu wat nieuws: Eerste Hulp Bij Studiekeuze-gesprekken. Dit zijn digitale één op één gesprekken met onze docenten. Tijdens dit gesprek kun je alles vragen. We doen er écht alles aan om iedere twijfelende student op de juiste plek te krijgen.”

Afspraak
Deze eerste hulp bij studiekeuzegesprekken zijn via de website van De Leijgraaf aan te vragen. Leerlingen kunnen hier samen met hun ouders een dag en tijd naar voorkeur opgeven. Een docent van De Leijgraaf neemt vervolgens contact op om een afspraak in te plannen.

Online open avond
Daarnaast organiseert De Leijgraaf op woensdag 17 maart een online open avond. Tijdens deze avond brengen geïnteresseerden digitaal een bezoekje aan De Leijgraaf. Zo kan men virtueel door de verschillende schoollocaties lopen, presentaties van opleidingen bekijken en chatten met docenten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant