De boerderij en het woonhuis aan de Beukelaarstraat 4 en 5.
De boerderij en het woonhuis aan de Beukelaarstraat 4 en 5.

Geen grootschalige huisvesting voor spoedzoekers aan Heuvelplein

Algemeen 1.393 keer gelezen

VEGHEL | Er komt geen grootschalige huisvesting voor spoedzoekers aan Heuvelplein in Veghel. Het college heeft besloten geen medewerking te verlenen aan het principeverzoek voor grootschalige tijdelijke huisvesting aan Heuvelplein 4 en 5 in Veghel in de voorgestelde omvang en vormgeving. 

Eind 2019 heeft PUP Real Estate een plan gepresenteerd voor grootschalige tijdelijke huisvesting aan Heuvelplein in Veghel. Dit plan is getoetst op haalbaarheid aan de hand van de geldende beleidskaders. In maart 2020 zijn de uitgangspunten toegezonden aan initiatiefnemers. Op basis van deze uitgangspunten is de initiatiefnemer in de gelegenheid gesteld een principeverzoek in te dienen. Op 6 mei 2020 is het principeverzoek ingediend. Het verzoek gaat om sloop van garagebedrijven Heuvelplein 4 (voormalig VW-garage) en 5 (voormalig Fiat-garage) en de woningen Beukelaarstraat 4 en 5. Op deze plek volgt nieuwbouw voor 460 tijdelijke woningen in 3 bouwblokken van 4 tot 5 lagen. Na de omgevingsdialoog in juli 2020 heeft initiatiefnemer het principeverzoek aangepast. De nieuwbouw voor 250 woningen ligt volledig aan Heuvelplein met een ontsluiting naar Udenseweg en behoud van bestaande woningen.

Het college heeft besloten geen medewerking te verlenen aan het principeverzoek voor grootschalige tijdelijke huisvesting aan Heuvelplein 4 en 5 in Veghel in de voorgestelde omvang en vormgeving. Gelet op de opgave voor Meierijstad voor huisvesting van deze doelgroep gaat het college wel in gesprek om te kijken of een haalbaar plan te realiseren is op basis van de vastgestelde criteria en uitgangspunten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant