CDA-prominenten in Boerdonk: Johan van Gerwen, Inge van Dijk en Coen Hendriks.
CDA-prominenten in Boerdonk: Johan van Gerwen, Inge van Dijk en Coen Hendriks.

‘Ik denk dat er de afgelopen vier jaar veel goede dingen zijn gebeurd, ook voor de crisis’

Algemeen 600 keer gelezen

VEGHEL | Stadskrant Veghel vroeg de lokale fractievoorzitters, van de partijen die meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen, wat zij van de peilingen en het verloop van de campagne vinden. Johan van Gerwen (fractievoorzitter van CDA Meierijstad): “De campagne is goed verlopen.”

In de peilingen van De Peilingwijzer (wordt gebruikt door de NOS) staat uw partij op 17 zetels. Bent u daar tevreden mee?
Wij hopen natuurlijk dat de officiële uitslag hoger zal uitkomen. Ik denk dat er de afgelopen vier jaar veel goede dingen zijn gebeurd, ook voor de crisis. Heel veel respect heb ik voor de bestuurders die in deze moeilijke tijden beslissingen moeten nemen. Ik hoop nog steeds dat de kiezer dat ook in ogenschouw neemt en ons daarvoor beloond.

Hoe vindt u dat de campagne van uw partij is verlopen?
Op zich denk ik dat de campagne goed verlopen is. Wopke Hoekstra heeft een korte voorbereiding gehad en hij houdt zich aardig staande. Daarnaast moeten we ook de lokale campagne niet vergeten en ik denk dat zowel Inge van Dijk als René Peters zich goed hebben laten zien. Inge is veel op pad geweest en heeft veel online-bijeenkomsten bezocht in Meierijstad. Daar zijn we blij mee. Ook René hebben we een aantal keren mogen begroeten en met hem hebben we de afgelopen vier jaar heel prettig samengewerkt. Het is voor het CDA fijn een landelijk netwerk te hebben en de lijnen zijn super kort. Daar heeft ook Meierijstad wat aan.

Mocht uw partij gaan regeren met welke partijen ziet u uw partij graag in een coalitie terug?
Dit is echt eerst aan de kiezer en aan onze mensen in Den Haag. Ik begrijp dat er de afgelopen vier jaar prettig is samengewerkt. Als CDA Meierijstad vinden we het belangrijk dat er verantwoordelijkheid wordt gedragen voor het regeringsprogramma en dat er een goed plan komt om uit de crisis te komen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant