Sikko Oegema is fractievoorzitter van de PvdA.
Sikko Oegema is fractievoorzitter van de PvdA.

‘Ik hoop uit te komen op 15 tot 17 zetels’

Algemeen 876 keer gelezen

VEGHEL | Stadskrant Veghel vroeg de lokale fractievoorzitters, van de partijen die meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen, wat zij van de peilingen en het verloop van de campagne vinden. Sikko Oegema (fractievoorzitter van PvdA Meierijstad): “Ik zie de PvdA het liefst in een coalitie met GroenLinks, D66 en SP samen met VVD (onvermijdelijk) en wellicht is er nog een vijfde partij nodig.”

In de peilingen van De Peilingwijzer (wordt gebruikt door de NOS) staat mijn partij op 12/13 zetels. Bent u daar tevreden mee?
Nee, ik hoop op meer! Ik hoop uit te komen op 15 tot 17 zetels.

Hoe vindt u dat de campagne van uw partij is verlopen?
Ik ben gezien de omstandigheden erg tevreden over het verloop. Door de partijleiderswissel stond Liliane Ploumen aanvankelijk op achterstand, maar ze heeft zich heel snel ingewerkt en heeft de partijstandpunten prima uitgedragen: Gelijke kansen voor iedereen.

Mocht uw partij gaan regeren met welke partijen ziet u uw partij graag in een coalitie terug? 
Ik zie de PvdA het liefst in een coalitie met GroenLinks, D66 en SP samen met VVD (onvermijdelijk) en wellicht is er nog een vijfde partij nodig. Belangrijkste thema’s bij de coalitievorming zijn wat mij betreft: Voorkomen tweedeling maatschappij en gelijke kansen voor iedereen. Duurzaamheid en energietransitie. Meer betaalbare woningen en regelgeving tegen huisjesmelkers.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant