Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Foto:

‘Consumptiebonnen als soort van tegemoetkoming’

  •   keer gelezen

VEGHEL | De Sportraad Meierijstad heeft een onderzoek naar de gevolgen van de coronamaatregelen voor de sportverenigingen in Meierijstad uitgevoerd. Wij spraken een paar voorzitters over hoe het er bij hun club aan toegaat.

Naam: Bert van den Broek.
Functie: Voorzitter voetbal- en korfbalvereniging SCMH uit Mariaheide.

Vormen de coronamaatregelen een bedreiging voor het voortbestaan van uw sportvereniging?
We denken niet dat de coronamaatregelen het einde van onze vereniging betekent. Daar waar mogelijk maken we gebruik van de mogelijkheden om, zowel met de voetballers als met de korfbalsters, te sporten. Wat de financiën betreft, verwachten we vooralsnog geen problemen.

Hoeveel leden zijn jullie door de coronacrisis kwijtgeraakt?
Wat ik weet is dat er één korfbalster is geweest die is gestopt vanwege corona. Bij de voetbalafdeling is één seniorenlid gestopt. Hij kon zijn lidmaatschap niet meer combineren met zijn werk. Bij de jeugd is een speler gestopt en ook dat stond los van corona. Verder hebben drie senioren aangegeven te stoppen vanwege blessures. Dus niet vanwege ontevredenheid over het niet kunnen voetballen.

Wat doen jullie met de contributie?
De contributie is vooralsnog geïnd. We gaan geen gedeelte terugstorten. Hiervoor zouden we toestemming moeten hebben van de ALV. De actieve seniorenleden, die niet hebben kunnen sporten, hebben we middels enige consumptiebonnen een soort van tegemoetkoming gegeven.

Lukt het jullie als vereniging om de coronaregels te handhaven?
Dat lukt prima. We blijven bij alle activiteiten aan de regels omtrent corona herinneren. Eenieder is tevreden en men houdt zich goed aan de regels. Allen zijn zich bewust van de eventuele gevolgen bij besmettingen.

Meer berichten