Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Foto:

‘Wij hebben onze leden laten weten dat we een gedeelte van de contributie storneren’

  •   keer gelezen

VEGHEL | De Sportraad Meierijstad heeft een onderzoek naar de gevolgen van de coronamaatregelen voor de sportverenigingen in Meierijstad uitgevoerd. Wij spraken een paar voorzitters over hoe het er bij hun club aan toegaat.

Naam: Dianne Oppers.
Functie: Voorzitter Korfrakkers Erp.

Vormen de coronamaatregelen een bedreiging voor het voortbestaan van uw sportvereniging?
De coronamaatregelen zijn niet direct een bedreiging voor het voortbestaan, maar we merken dat er leden stoppen omdat ze een vrijheid ontdekt hebben die ze prettig vinden. Waarschijnlijk waren dit al leden die twijfelden. Wat we goed merken is dat we minder aanmeldingen krijgen omdat we niet actief kunnen werven. Normaal gesproken organiseren we elk jaar de Giga Kangoeroe Klupdag voor de vier basisscholen waardoor kinderen bekend raken met onze vereniging en ouders zien wie we zijn en wat we doen. Verder zijn er geen wedstrijden waardoor het animo bij veel leden wat minder is. Wedstrijden brengen een andere dimensie en binding. We verwachten niet gelijk financiële problemen, maar op de lange termijn heeft dit zeker invloed op de financiële situatie.

Hoeveel leden zijn jullie door de coronacrisis kwijtgeraakt?
Hoeveel leden precies is nog niet helemaal in beeld. Men kan nog opzeggen tot begin april maar hopelijk blijft het tot het aantal wat er nu heeft afgemeld en dan mogen we niet mopperen.

Wat doen jullie met de contributie?
Wij hebben onze leden laten weten dat we een percentage van de al betaalde contributie zullen storneren. We hebben minder kosten gemaakt omdat ons zaalseizoen niet is doorgegaan. Voor de jeugd hebben er nog vele activiteiten plaatsgevonden, omdat voor hen de maatregelen minder streng waren. Voor de 18-plussers wordt een groter percentage terugbetaald. We hopen hiermee onze leden tegemoet te komen en vinden het ook eerlijk naar hen toe.

Lukt het handhaven van de regels?
In het handhaven van de coronaregels stoppen we veel tijd en energie. Het naleven hiervan is een uitdaging waar je continue focus op moet houden. Onze kleedkamers en kantine zijn gesloten. Er staat een desinfectie-paal bij de in- en uitgang. Leden die niet fit en verkouden zijn blijven thuis. Verder zijn er leden die online kracht/conditietraining volgden bij één van onze trainsters.

Meer berichten