Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Foto:

‘We hebben vier maanden contributie terugbetaald aan de leden’

  •   keer gelezen

VEGHEL | De Sportraad Meierijstad heeft een onderzoek naar de gevolgen van de coronamaatregelen voor de sportverenigingen in Meierijstad uitgevoerd. Wij spraken een paar voorzitters over hoe het er bij hun club aan toegaat.

Naam: Gerard Hendriks.
Functie: Voorzitter TTCV in Veghel.

Vormen de coronamaatregelen een bedreiging voor het voortbestaan van uw sportvereniging? Verwachten jullie financiële problemen?
Coronamaatregelen zijn er in diverse vormen geweest. De strengste maatregelen troffen wel de binnensporten, zo dus ook tafeltennis. Van half maart tot 1 juli 2020 zijn we gesloten geweest, evenals vanaf medio december 2020 tot heden. Dat zal het aantal leden geen goed doen, maar tot op heden zijn er bij ons geen opzeggingen bekend. Overigens zullen we wel het moment moeten afwachten tot we weer open kunnen, en dan bezien of het toch tot opzeggingen zal leiden.
Ieder jaar hebben we een redelijk overschot op de begroting en kunnen we wel een stootje hebben. We hebben zelfs over 2020 4 maanden contributie terugbetaald aan de leden. Moet worden gezegd dat het Rijk ook bijspringt (TVL-regeling). Het resultaat daarvan is dat we zeker niet in de min terecht komen.

Wat doen jullie met de contributie van 2021?
In de jaarvergadering aanvang 2022 zal een besluit vallen over ja dan nee terugbetalen over 2021.

Lukt het jullie als vereniging om de coronaregels hand te haven?
In de periodes dat we ‘open’ waren is dit goed gelukt. Alle nodige maatregelen werden genomen en ook nageleefd. Een foutje wordt altijd wel gemaakt, maar is vaak teug te voeren tot wat men onbewust doet. Dat zal iedereen wel een keer gebeuren. Maar over het algemeen hebben wij positieve ervaringen.

Zijn er nog wijze lessen (sport)lessen die we uit deze coronacrisis kunnen trekken?
Dit is een lastige vraag. Wat zijn de gevolgen van een pandemie….Ik verwacht dat we er mee moeten leren leven dat bij opkomende virusinfecties dit beperkingen voor de mens met zich brengt. En dus ook voor de sportbeoefening. Het gedrag van mensen is veelal bepalend van hoe we dit op kunnen vangen en zal ons reisgedrag sterk gaan beïnvloeden.
Wat voor gevolgen zal dit hebben voor het verenigingsleven? Misschien moeten we als verenigingen meer de handen ineen slaan.

Meer berichten