Volgens de burgemeester worden er in Meierijstad ‘nauwelijks avondklokboetes uitgedeeld’.
Volgens de burgemeester worden er in Meierijstad ‘nauwelijks avondklokboetes uitgedeeld’. Foto:

Weinig avondklokboetes in Meierijstad: ‘Men houdt zich grosso modo goed aan de regels’

Algemeen 660 keer gelezen

VEGHEL | Demissionair premier Mark Rutte maakte vorige week bekend dat er geen versoepelingen worden doorgevoerd. Het enige verschil met de huidige maatregelen is dat de avondklok vanaf woensdagavond om 22.00 uur ingaat in plaats van om 21.00 uur. Burgemeesters en politie wilden het beginpunt van de maatregel graag verplaatsen. “Vanwege de zomertijd. Mensen willen naar buiten en dat maakt het moeilijker om de maatregel in de avond te handhaven”, aldus voorzitter van het Veiligheidsberaad Hubert Bruls. Burgemeester Kees van Rooij laat weten dat er in Meierijstad ‘nauwelijks avondklokboetes worden uitgedeeld’.

Burgemeester Van Rooij maakt zich zorgen over de maatschappelijke spanningen die optreden met het verlengen van de lockdown. “Iedereen is het beu, meer dan beu zelfs. Dat heeft ertoe geleid dat de burgemeesters van het Veiligheidsberaad het Kabinet heeft gewezen op de handhavingsproblematiek. In Amsterdam is die natuurlijk wel van een andere orde dan in Meierijstad. Op basis van de informatie die ik heb, gaat het in Meierijstad goed. De mensen houden zich aan de maatregelen.”

Regels
De burgemeester houdt wel een slag om de arm. “Ik zie niet wat er zich achter de voordeur afspeelt. Daar zullen zeker groepjes elkaar privé treffen en er worden regels overschreden, maar Meierijstad-breed houdt men zich grosso modo goed aan de regels.” De gemeente laat weten dat er door de boa’s sinds 1 januari 2021 negen waarschuwingen en zes bekeuringen zijn uitgedeeld. De cijfers van de politie zijn niet bekend. Een woordvoerder van de politie laat weten geen specifieke cijfers te geven. “Er is met het landelijke team afgesproken dat zij dat wekelijks communiceren via hun kanalen over heel Nederland genomen”, aldus een woordvoeder van de politie.
Volgens Van Rooij zijn dat geen cijfers waar men van steil van achteroverslaat. “In Meierijstad worden nauwelijks boetes uitgedeeld. Hier en daar is er best eens burgerlijke ongehoorzaamheid geconstateerd, maar dat is niet van die orde dat we moeten handhaven. Onze primaire houding is om eerst met elkaar in gesprek te gaan”, besluit Van Rooij.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant