Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
<p>Het distributiecentrum van Jumbo in Nieuwegein.</p>

Het distributiecentrum van Jumbo in Nieuwegein.

(Foto: )

Door Bouwbedrijf van de Ven gerealiseerd project wint BREEAM award

  •   keer gelezen

VEGHEL | Het door Bouwbedrijf van de Ven gerealiseerde Nationaal Distributiecentrum Nieuwegein van Jumbo heeft de prestigieuze BREEAM Award – de internationale prijs voor duurzaam bouwen – in de wacht gesleept. Jumbo is bekroond met de ‘Design Stage Award’ in de categorie: Commercial Project en is volgens de jury ‘een blauwdruk voor toekomstige projecten’.

Het innovatieve en duurzame project van Jumbo is door een deskundige jury gekozen uit projecten wereldwijd die allen uitblinken in duurzaamheidsprestatie en innovatie en zijn gecertificeerd met het meest gebruikte duurzaamheidskeurmerk voor gebouwen ter wereld: BREEAM.
Het Distributiecentrum van Jumbo te Nieuwegein heeft de verwachtingen op het gebied van duurzaam ondernemen ruimschoots overtroffen met het hoogst haalbare certificaat: BREEAM ‘Outstanding’. “Hiermee is dit niet alleen het duurzaamste pand ter wereld, maar is ook gecertificeerd met de hoogst mogelijke BREEAM-score ter wereld”, laat het Veghelse bouwbedrijf weten.
Om voor het BREEAM-duurzaamheidskeurmerk in aanmerking te komen, is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van duurzame en energiebesparende bouwmaterialen en verlichting. Daarnaast is de nieuwbouw voorzien van zo’n 13.500 zonnepanelen en een installatie die zoveel warmte levert, dat er geen traditionele verwarming nodig is. Ook wordt in watertanks, van 88 kuub elk, regenwater opgevangen en vervolgens hergebruikt. De buitenzijde en omgeving van het pand zijn ecologisch ingericht met onder meer bijennesten en speciale schelpenbakken, broednesten en een nestwand voor vogels.

Meer berichten