Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Foto:

Politie deelt meerdere boetes uit bij verschillende verkeerscontroles

  •   keer gelezen

VEGHEL | In de avond van 2 april heeft de politie een verkeerscontrole uitgevoerd op drie locaties. Er zijn meerdere boetes uitgedeeld.

“De collega’s begonnen op de Middengaal in Veghel. Op deze weg is 30 kilometer toegestaan. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 54 kilometer per uur. In totaal werden 11 bekeuringen uitgedeeld voor snelheid”, aldus de politie.

Vervolgens ging de politie de controle verder voortzetten op de Udenseweg in Veghel. Op deze weg is 50 kilometer toegestaan. “Helaas hebben wij ook hier moeten constateren dat mensen zich niet aan de snelheid houden. De hoogst gemeten snelheid betrof 86 KM/H. In totaal werden er 6 bekeuringen uitgeschreven. Tijdens deze controle werd er een bestuurder onderworpen aan een speekseltest waaruit de indicatie kwam dat hij mogelijk onder invloed was van drugs. De verdachte werd door de collega’s meegenomen naar het politiebureau waar hij onderworpen zou gaan worden aan een bloedproef. Echter weigerde hij medewerking. Doordat hij weigert werd er de hoogste straf gehanteerd en is zijn rijbewijs ingevorderd. Hij mag niet meer verder rijden tot dat het CVOM een uitspraak heeft gedaan met betrekking tot zijn rijbevoegdheid.”

De politie ging vervolgens verder met een rijdende controle en troffen op de Kanaaldijk een voertuig aan wat 130 kilometer per uur reed en ook nog inhaalde bij een inhaalverbod. De bestuurder is staande gehouden en voorzien van 2 bekeuringen. “Ook troffen collega’s op de Amert in Veghel een voertuig aan waarvan sloten verwijderd waren. De collega’s hebben het voertuig laten takelen. Uit onderzoek moet nog blijken of dat dit voertuig gestolen is”, besluit de politie.

Meer berichten