Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Foto:

Wil jij ook iemand een koninklijk geluksmomentje bezorgen?

  •   keer gelezen

VEGHEL | De actie Heel Veghel bakt wordt op 27 april opnieuw georganiseerd door Esther de Bie (ONS Welzijn) en Noor van Rijbroek (M25 Veghel). Ouderen worden die dag in het zonnetje gezet met lekkernijen gebakken door de jongeren van M25 Veghel. Dit wordt ’s ochtends geheel coronaproof bij de deur afgeleverd.

Op Koningsdag 2020 en 25 oktober 2020 tijdens de ‘Dag van de vlaai’ werd de actie al eerder georganiseerd. Vele ouderen zijn toen verrast met iets lekkers en een gesprekje op anderhalve meter afstand. “Op die dagen waren er veel blije gezichten te zien. Natuurlijk van de ouderen, maar ook van de bakkers en vrijwilligers. Iets doen voor een ander en nieuwe mensen ontmoeten doet alle mensen goed, zeker in moeilijke en soms eenzame tijden als deze. Ook is het in tijden als deze extra belangrijk om naar elkaar om te kijken”, vertelt Noor van Rijbroek namens M25 Veghel en organisatie Heel Veghel bakt. Dit is dan ook reden om de actie op Koningsdag 2021 te herhalen. Ouderen worden verwend met iets lekkers voor bij de koffie: een stukje cake, taart of een paar koekjes. Dit wordt met een boodschap of een kaartje persoonlijk naar de ouderen gebracht. De veiligheidsmaatregelen worden hierbij natuurlijk in acht gehouden.

Wil jij ook iemand een koninklijk geluksmomentje bezorgen? Stuur voor 17 april een mailtje naar heelveghelbakt@gmail.com. Geef hierin je naam, adres en telefoonnummer op en laat weten voor hoeveel adressen je wil bakken. “We weten niet van elk adres of het een echtpaar of een alleenstaande oudere betreft. Daarom zou het fijn zijn als je per adres voor twee mensen bakt”, besluit Van Rijbroek.

Kijk voor meer info op: www.m25veghel.nl.

Meer berichten