Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
<p>Wilma en Antoinette keerden geschokt terug: &#39;Ongelofelijk wat ze allemaal aantroffen&#39;</p>

Wilma en Antoinette keerden geschokt terug: 'Ongelofelijk wat ze allemaal aantroffen'

(Foto: )

Rotzooi leidt tot veel ergernis: ‘Treffen zelfs insulinemateriaal aan, te gek voor woorden’

  •   keer gelezen

VEGHEL | Area is druk bezig met het renoveren van haar huurwoningen op de Leest in Veghel. Nu bijna alle woningen klaar zijn, krijgen de bewoners van diverse kanten te horen dat het lijkt alsof ze in een nieuwe wijk wonen. Bewoner Gijs van Os spreekt van een prettige samenwerking met Area, de gemeente en uitvoerder Caspar de Haan. Toch leidt de rotzooi in de wijk tot veel ergernis.

De huizen op De Leest zijn geïsoleerd en het uiterlijk is vernieuwd. Van Os, al bijna dertig jaar woonachtig op de Leest: “We kunnen er weer 40 jaar tegenaan.” Hij zegt dat er in samenwerking met Area en uitvoerder Caspar de Haan een bewonerscommissie in het leven is geroepen om alle zaken omtrent deze metamorfose in goede banen te lijden. Van Os vervolgt: “Onze ideeën worden gewikt en gewogen en indien mogelijk waargemaakt. Ik wilde graag een poort in de achtertuin. Mijn argumenten werden bekeken en zo werd met medewerking van de gemeente en Area dit gerealiseerd.”


Bewoners treffen insulinemateriaal aan.

Tevreden gezichten dus. Toch leidt de rotzooi in de wijk tot veel ergernis. “De grootste ergernis is het afval in de wijk en dan niet alleen de frustratie van het te vroeg buitenhangen van afval of het verkeerde afval in de plastic afvalzakken die dus afgekeurd worden. Maar ook wat men in de plantsoenen gooit. Het is ongelofelijk wat twee dames van ons team, Wilma en Antoinette, allemaal aantroffen.” De twee dames trokken met een vuilniszak en een prikker de straten de Niers de Regge en Waalstraat in. Van Os vertelt dat Wilma en Antoinette in shock terugkeerde. “Het is echt niet normaal wat ze allemaal aantroffen. De top vijf van gevonden troep bestaat uit: blikjes, peuken, mondkapjes, bouwmateriaal en….. insulinemateriaal! Te gek voor woorden.”


Afval in de wijk.

Ellende
Daarnaast wordt er regelmatig grofvuil gedumpt en zelfs autobanden. “Terwijl wij in het afgelopen jaar ongeveer tien opruimdagen hebben gehouden. Area heeft dit mede mogelijk gemaakt en de containers zaten binnen no time tot de nok toe vol. We hebben nu een fantastische wijk die bijna klaar is. Maar het is zo vervelend dat deze ellende een bron van ergernis blijft.” Een oplossing is niet meteen gevonden. Van Os, en met hem zijn medebewoners van De Leest, hoopt dat dorpsgenoten in het vervolg hun troep netjes opruimen.

Meer berichten