Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
(Ver)nieuwbouw basisscholen Op Weg en Toermalijn staat hoog op de agenda in Bernheze.
(Ver)nieuwbouw basisscholen Op Weg en Toermalijn staat hoog op de agenda in Bernheze.

Sluitende kadernota: Bernheze blijft investeren

  •   keer gelezen

HEESCH | Bernheze heeft een financieel solide positie. Het is gelukt om weinig tot geen bezuinigingen door te voeren en een sluitende kadernota te presenteren. 

Wethouder Rien Wijdeven, die financiën in zijn portefeuille heeft: “We zijn trots dat we in dit laatste jaar van de bestuursperiode een sluitende kadernota kunnen presenteren. Het grootste deel van het Bestuursprogramma Samen voor Bernheze is uitgevoerd en dat vormt een degelijk fundament voor de volgende bestuursperiode. De coronacrisis heeft, naast het persoonlijke leed voor veel mensen, tot grote veranderingen in onze samenleving en economie geleid. Ook voor Bernheze. Tegelijkertijd zien we een enorme veerkracht en inzet om te blijven werken aan de thema’s die voor Bernheze belangrijk zijn.”
Een greep uit (verdere) investeringen zijn kunstgras voetbalvelden, (ver)nieuwbouw basisscholen Op Weg en Toermalijn, integrale toegang sociaal domein (Wegwijzer), energieagenda, woningbouw in de kernen, gemeenschapshuis De Pas, erfgoedvisie, transitie landbouw en veiligheid. Tegenover de investeringen staat een beperkte stijging van de onroerendezaakbelasting.

Meer berichten