Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Foto:

Meierijstad lanceert bezoekmeierijstad.nl met speciaal ontbijtje

  •   keer gelezen

EERDE | Bezoekmeierijstad.nl is de website voor bezoekers en toeristen in Meierijstad die vanaf vandaag (woensdag) officieel in de lucht is gegaan. De site is ook voor de inwoners van Meierijstad erg informatief. “Onze gemeente heeft het beste van twee werelden. Wij hebben veel groen en natuur en van alles op het gebied van recreatie, toerisme, erfgoed, kunst en cultuur. Ik ben blij dat er nu één website is, waarop je dat allemaal kan vinden”, aldus wethouder recreatie en toerisme Coby van der Pas.

De wethouder lanceerde de website in het hart van de gemeente Meierijstad: op camping Het Goeie Leven in Eerde. Zij bracht de gasten van de camping ter gelegenheid van de officiële aftrap vanmorgen een Meierijstads ontbijt. “Daarmee onderstreep ik de gastvrijheid van onze gemeente. Bezoekers en toeristen krijgen hier een warm welkom. Zij zullen blij verrast zijn wat onze gemeente op toeristisch-recreatief gebied te bieden heeft.” De website is een mooi middel om de gemeente Meierijstad op de kaart te zetten. “Ook voor de profilering en promotie van onze gemeente is bezoekmeierijstad.nl een prachtig instrument”, vult wethouder citymarketing Harry van Rooijen aan.

Jong en oud
Een belangrijk onderdeel van de website is de Uitagenda. Daarop is per dag te zien wat er voor jong en oud te doen en te beleven is in Meierijstad. Ook is er op de website informatie te vinden over de dorpen en kernen in onze gemeente en kun je wandel- of fietsroutes uitstippelen. De website is bedoeld voor de inwoners van Meierijstad en bezoekers van ver weg en dichtbij. “Nu vakantie over de grens even niet voor de hand ligt, zullen inwoners en bezoekers ontdekken dat ook dichtbij huis heel wat moois te ontdekken is”, aldus wethouder Van der Pas.

Onderzoek
Op basis van onderzoek is gekozen voor online informatie via bezoekmeierijstad.nl en offline informatie via een breed netwerk van toeristische informatiepunten. Bezoekmeierijstad.nl is in samenspraak met het Toeristisch Recreatief Platform Gastvrij Meierijstad ontwikkeld door VVV Noordoost Brabant. De gemeente beheert de website in samenwerking met Bibliotheken Meierijstad.

Meer berichten