Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel

Jumbo past winkelorganisatie aan, vakbond reageert boos

  •   keer gelezen

VEGHEL | Jumbo Supermarkten in Veghel heeft gisteren haar nieuwe winkelorganisatiemodel bekendgemaakt, waarmee ze na de zomer starten. De plannen hiervoor zijn met de medewerkers gedeeld. Met deze organisatiewijziging zegt Jumbo beter in te kunnen spelen op de huidige en toekomstige wensen van de klant. “We hebben de medewerkers meegenomen in wat de aanpassingen in de praktijk betekenen. Het uitgangspunt is dat er geen banen verdwijnen. De inhoud van een aantal functies zal wel veranderen, waarbij we sterk inzetten op talentontwikkeling. Verder komt een aantal functies te vervallen, waarvoor passende functies in de plaats komen. Medewerkers met een vast contract krijgen voorrang bij het solliciteren op een nieuwe functie”, aldus de supermarktketen. 

Jumbo werkt sinds 2018 aan aanpassingen voor een nieuw organisatiemodel voor haar winkels. “We doen dit zorgvuldig en zoveel mogelijk op basis van praktijkonderzoek. We hebben de benodigde tijd genomen om te testen. De COR- en de OR-Filialen zijn vanaf het begin van dit proces nauw betrokken bij de plannen. De medezeggenschap heeft positief advies uitgebracht”, laat Jumbo weten in een persbericht. 

Vakbond is boos
De supermarktketen heeft een goed 2020 achter de rug, mede door de coronacrisis. Mede daarom reageert vakbond FNV verontwaardigd op de reorganisatieplannen. Sectorhoofd Mari Martens van FNV Handel spreekt tegenover de NOS van een verkapte bezuiniging. Volgens hem gaat het om een truc om de salarissen te verlagen. Hij wijst erop dat mensen daarmee niet hoeven in te stemmen zolang Jumbo geen formeel ontslag aanvraagt.

Meer berichten