De rijders komen uit Handel, Boekel, Veghel, Eerde, Geldrop en Zuilichem.
De rijders komen uit Handel, Boekel, Veghel, Eerde, Geldrop en Zuilichem.

Talent BMX Team klaar voor een nieuw fietscrossseizoen

Sport 402 keer gelezen

VEGHEL/EERDE | Bij Meybo in Boxmeer vond op zondag 11 april 2021 de presentatie plaats van het Talent BMX Team uit Handel. Ook in 2021 neemt dit team weer deel aan diverse fietscrosswedstrijden in binnen- en buitenland en hopelijk zal dit, in tegenstelling tot 2020, weer mogelijk zijn. Het team, met als teamleider Harm van Brussel, bestaat momenteel uit negen rijders afkomstig uit Handel, Boekel, Veghel, Eerde, Geldrop en Zuilichem.

Na een woordje van Van Brussel werden 's middags de fietsen, kleding, helmen en handschoenen uitgereikt aan de leden zodat die ook dit jaar weer met uitstekend materiaal en in een keurige outfit aan de start verschijnen. De crossers waren zeer enthousiast over het nieuwe materiaal en gaan zeker proberen om er een succesvol jaar van te maken. Na afloop van de presentatie vertrok het gezelschap richting BMX baan in Venlo om de fietsen te testen en om te trainen als voorbereiding op het nieuwe fietscrossseizoen. Twee uurtjes zijn ze daar goed bezig geweest waarna het gezelschap weer richting Brabant vertrok.
Het nog steeds aanwezige coronavirus zorgt ervoor dat het wedstrijdprogramma nog niet definitief is, maar het is toch zeker de bedoeling dat er ook dit jaar Afdelings- en Topcompetitiewedstrijden georganiseerd worden evenals het Nederlands Kampioenschap dat is ingepland op 3 en 4 juli in Haaksbergen. Het Wereldkampioenschap vindt dit jaar van 14 tot en met 22 augustus plaats op het Sportcentrum Papendal in Arnhem. Verder staan er nog diverse buitenlandse wedstrijden op het voorlopige programma waar ook de leden van het Talent BMX Team aan meedoen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant