Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel

‘The People Of…’

  •   keer gelezen

VEGHEL | ‘Wat is de impact van Corona op een mensenleven?’, deze vraag stelde de fotograaf Wout van de Donk (26) zichzelf. Uit deze vraag kwam een onderwerp voor zijn project ‘The People Of…’. Met dit project vestigt hij de aandacht op gebeurtenissen die hun stempel drukken op de samenleving en het leven op onze planeet.

Met de eerste editie van The People Of… is Van de Donk gaan luisteren naar het verhaal van iemand voor wie COVID-19 een grote impact heeft of heeft gehad. Het verhaal dat hem verteld werd, heeft hij opgenomen waarna hij drie portretten van de deelnemer heeft gemaakt. Eén portret laat zien hoe het nu met de persoon gaat, één portret blikt terug op de afgelopen periode en één portret richt zich naar de toekomst.
Door mensen een kans te bieden om hun verhaal te delen hoopt hij zijn bijdrage te kunnen leveren aan de samenleving. Maar ook daagt hij anderen uit om hun bijdrage te leveren: “Door mijn project te delen met onze vrienden, familie en collega’s kunnen wij samen iemand die het misschien nodig heeft een hart onder de riem steken”, aldus Van de Donk.
Over enkele weken verspreid publiceert Van de Donk de opgenomen verhalen en voegt hij telkens een aantal nieuwe verhalen toe. Het is zijn doel om uiteindelijk een openbare expositie te organiseren. Voor nu zijn de eerste verhalen hier te zien op.

Meer berichten