Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
<p>Erpenaar Rick Evers interviewt Maxima in New York in 2019.</p>

Erpenaar Rick Evers interviewt Maxima in New York in 2019.

(Foto:)

Erpenaar heeft een boek geschreven over Máxima

  •   keer gelezen

ERP | Al jarenlang is koningin Máxima het populairste lid van het Nederlandse koningshuis. Maar hoe goed kennen we de koningin nu echt, wat maakt haar zo succesvol en wat zijn haar drijfveren? Royaltyjournalist Rick Evers, geboren in Erp, volgde haar een jaar lang van nabij en had exclusieve gesprekken met de koningin en de mensen om haar heen. Máxima. Meer dan Majesteit biedt een blik achter de paleisdeuren, die normaal gesproken hermetisch gesloten blijven.

Máxima is meer dan de vrouw van koning Willem-Alexander, meer dan een koningin in prachtige jurken, met opvallende hoeden of een fonkelend diadeem. Als beschermvrouwe, pleitbezorger of erevoorzitter zet ze zich in voor talloze organisaties in binnen- en buitenland. Ze treedt ver buiten de ceremoniële paden om het verschil te kunnen maken.
Op basis van exclusieve gesprekken met de koningin en de mensen om haar heen onthult Erpenaar Rick hoe haar leven eruitziet. Máxima blijkt een workaholic die met haar werk zo veel mogelijk mensen wil bereiken, inspireren en motiveren. Tegelijkertijd is ze betrokken bij de grote lijnen én de kleinste details van het koningschap van haar man. Voortdurend balanceert ze tussen haar werk als koningin en haar taken als moeder van drie dochters. Zó dicht bij Máxima kwamen we nog nooit.

Erp
Rick is in 1987 geboren in Erp. Hij is royaltyjournalist en schrijft voor onder meer Royalty en Vorsten, is koningshuisdeskundige bij onder meer Blauw Bloed, NPO Radio 1 en 2, RTL4, HolaTV en BBC en presenteert wekelijks Libelle Royal.
Het boek telt 272 pagina’s en verschijnt op 15 april.

Lees volgende week woensdag een uitgebreid verhaal met Rick Evers in de Stadskrant Veghel.

Meer berichten