Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel


De Uitjesbazen gaan verhuizen naar een groter en ruimer pand

  •   keer gelezen

ERP | De Uitjesbazen gaan verhuizen. Ze blijven Erp trouw en verlaten hun vertrouwde locatie in de Kerkstraat voor een groter en ruimer pand aan De Wasaa 1, het oude pand van Van den Bogaard Woonprofessionals. En dat alles op het moment dat ze naar eigen zeggen ‘hun vetste game presenteren die ze ooit hebben gemaakt’. 

“Het is een mooie stap met het oog op de toekomst. We verwachten deze maand nog over te gaan”, aldus Uitjesbaas Dirk Delisse. Het nieuwe pand is met zo’n 800m2 bijna twee keer zo groot als de huidige locatie. Die ruimte hebben ze ook nodig, want sinds een half jaar huren de Uitjesbazen de kantine van De Korfrakkers en maken ze af en toe gebruik van Van Haandel om het ruimtegebrek op te vangen. “Het is fijn dat we straks weer met z’n alleen bij elkaar kunnen zitten en niet verspreid over meerdere locaties. Als corona verdwenen is dan kunnen we op onze nieuwe locatie eigenlijk wel de Erpse vrijdagmiddagborrel organiseren”, lacht Delisse.

Doomsday
Collega Uitjesbaas Joris van den Bergh is ook aangeschoven. Afgelopen zaterdag vond de eerste editie van Doomsday plaats. “Doomsday is de vetste game die we ooit hebben gemaakt”, verzekert Van den Bergh. Hij vervolgt: “In april en mei volgen nog negen data waarop geïnteresseerden mee kunnen spelen met Doomsday. Op iedere datum is er plek voor 300 teams.”


Satelliet
De Uitjesbazen hadden eigenlijk het idee om een satelliet, die ze speciaal voor Doomsday hebben gekocht, met daarop een GoPro bevestigd de lucht in te schieten. “Dat zou fantastische beelden opleveren die we voor het spel konden gebruiken, maar het feest ging niet door. In verband met de harde wind zou de GoPro ergens in Berlijn terecht komen. Door corona mogen we de grens niet over om de camera op te halen. Helaas”, aldus de Uitjesbazen.Ramkoers
Tijdens Doomsday is het einde van de wereld nabij. Het is een film waarbij de deelnemers de hoofdrol spelen. De complete wereldwijde economie ligt plat. Het verkeer is stilgelegd en communicatie is bijna onmogelijk geworden. Van den Bergh: “Niemand is meer veilig. De wereld is in paniek. Nederland gaat in lockdown. Blijf binnen. Sluit ramen en deuren en volg het nieuws. Het is bijna middernacht. Met nog een paar seconden op de Doomsday Clock. En wat doen jullie? Terwijl de wereld nog in de ban is van het coronavirus, is er iets nieuws. Een nieuwe dreiging uit onverwachte hoek. Een ongrijpbare macht. Op ramkoers. Wat begon met ogenschijnlijk onschuldige incidenten gaat van kwaad tot erger. Het gevaar verspreidt zich in een razend tempo over de hele wereld. Met desastreuze gevolgen.”


‘Als het lot van de wereld in jullie handen ligt. En iedere seconde telt. Kun je dan nog rustig blijven.’


‘Iedere seconde telt’
Deelnemers stappen in de rol van wetenschappers. Ze moeten voorkomen dat het echt Doomsday wordt. “Als het lot van de wereld in jullie handen ligt. En iedere seconde telt. Kun je dan nog rustig blijven?”, vraagt Delisse zich hardop af. De Doomsday Clock is een symbolische klok die sinds 1947 wordt bijgehouden door een groep wetenschappers. De klok geeft aan hoe dicht bij de wereld is bij een fatale ramp die het einde van de mensheid kan betekenen. De Uitjesbazen hebben Erpenaar Theo Verbruggen weten te strikken als verslaggever die het naderende onheil aankondigt. Daarnaast werken er zo’n 25 acteurs mee aan het spel.
Doomsday speel je volledig vanuit huis. Volgens Van den Bergh is Doomsday het spel om corona vast achter je te laten. “Wij hebben in het echt te maken gehad met een intelligente lockdown, maar het kan altijd erger. Dat maak je tijdens Doomsday van dichtbij mee. Het spel is op de waarheid berust. Jullie bepalen zelf hoe de game afloopt”, vertelt hij.


Prepperbox
Volgens de Uitjesbazen is het niet te vergelijken met een ‘normale’ escape game die je vanuit huis speelt. Delisse legt uit: “Je ontvangt ook geen ‘pakketje’ maar een XXL-pakket, een zogenaamde prepperbox. De prepperbox bevat in totaal meer dan 50 attributen. De box is afgestemd op vier à vijf spelers. Doomsday is een avondvullende beleving. Niet even wat leuk vermaak, maar echt entertainment”, besluit hij.

De ticketprijs voor Doomsday is 39 euro per persoon en als team krijg je één prepperbox. Meer informatie is te vinden op:
www.doomsday2021.nl.

Meer berichten