Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
<p>Het iconische Raadhuis wordt gerenoveerd door partijen buiten Veghel, sterker nog er komt geen een bedrijf uit Meierijstad.</p>

Het iconische Raadhuis wordt gerenoveerd door partijen buiten Veghel, sterker nog er komt geen een bedrijf uit Meierijstad.

(Foto:)

Geen enkel Meierijstads bedrijf betrokken bij renovatie Raadhuis

  •   keer gelezen

VEGHEL | De renovatie van het Raadhuis is in volle gang. Vorige week werd er zelfs een officieel startmoment ingepland. Opvallend genoeg zijn er bij de renovatie geen Veghelse bedrijven betrokken, sterker nog er komt zelfs geen één partij uit de gemeente Meierijstad.

Het (oude) Raadhuis aan de Markt in Veghel wordt het komende jaar grondig gerenoveerd. De gemeente Meierijstad combineert daarbij de benodigde onderhoudswerkzaamheden met een aantal duurzaamheidsaanpassingen, waardoor het gebouw weer toekomstbestendig wordt. De werkzaamheden moeten begin september worden afgerond.

‘Geen bedrijven uit Meierijstad’
Onlangs werd er een bouwbord aan de gevel van het Raadhuis onthuld. Daarop prijkt geen enkel Meierijstads bedrijf. Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat de gemeente met verschillende partijen meerjarige raamovereenkomsten heeft om ‘dergelijke klussen’ uit te voeren. “Voor deze raamovereenkomsten zijn in het verleden verschillende aanbestedingen gehouden waarvoor destijds ook bedrijven uit Meierijstad benaderd zijn. Gunning heeft toen plaatsgevonden, waarbij voor deze disciplines, geen bedrijven uit Meierijstad als winnaar van deze aanbestedingen zijn gekomen”, aldus een woordvoerder van de gemeente. De slogan Wees loyaal, Koop lokaal gaat dus niet altijd op in de gemeente Meierijstad. “Bij de uitvraag naar raamcontracten zijn er ook lokale aannemers benaderd. Wij hebben lokale aannemers en installateurs de kans geboden om hierop in te schrijven.”

Toch zocht de gemeente voor de renovatie van het Raadhuis de samenwerking met partijen waarvan er dus geen een uit de gemeente Meierijstad komt. “De lokale aannemers en installateurs zijn op basis van de gunningscriteria niet gekozen, waarbij we bij gelijke kwaliteit een selectie op basis van prijs hebben gemaakt. Conform de raamovereenkomsten dient de gemeente eerst de raamcontractanten te benaderen voor de op te dragen/uit te voeren werkzaamheden. Het werken met raamcontracten levert de gemeente niet alleen financieel voordeel op maar ook tijdwinst en een efficiënte manier van werken op basis van vaste afspraken zonder daarmee de inkoop-/aanbestedingsregels te passeren”, besluit een woordvoerder van de gemeente.

Meer berichten