Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
<p>Een foto van de verbouwing, de banen zijn inmiddels gereed.</p>

Een foto van de verbouwing, de banen zijn inmiddels gereed.

De Padelbanen in Erp zijn klaar voor gebruik

  •   keer gelezen

ERP | Degene die bekend zijn met de sport Padel denken vaak aan zon, zee en strand. Tropische temperaturen en een potje Padel spelen aan het strand. Dat kan echter ook anders. In Erp zijn vier Padelbanen aangelegd. Maandag zijn de eerste twee banen opengegaan, woensdag volgen de volgende twee.

Padel is in Nederland de snelst groeiende sport, reden voor de Erpse tennisvereniging om de switch te maken naar een Tennis- en Padelvereniging. In Spanje, het land dat in Europa de eerste Padelbanen bouwde, is het op dit moment zelfs de tweede meest beoefende sport in het land. Padel kan overigens ook prima in de winter gespeeld worden, net als tennis, en wordt gespeeld binnen alle leeftijdscategorieën.

Clinics
Om iedereen in Erp, Keldonk, Boerdonk en alle andere omliggende dorpen kennis te laten maken met Padel is het in de week van 24 april tot en met 1 mei mogelijk om Padel te komen spelen. Lid of geen lid? Het maakt niet uit en uiteraard zonder kosten. De rackets en de ballen worden door Hertog Jan geregeld. Op 1 mei worden er meerdere clinics georganiseerd waar zowel leden als niet-leden aan deel kunnen nemen. De vereniging biedt daarnaast een zomerabonnement aan waarmee zomerleden drie maanden lang zowel Padel kunnen spelen als tennissen. Zie voor meer informatie: www.tvhertogjan.nl.

Nieuw terras
De aanleg van de Padelbanen is overigens niet de enige verandering die het sportpark ondergaat. Voor de minibaan wordt een nieuw terras gebouwd en ook tussen de Padelbanen in wordt er een terras aangelegd. Met de tropische Nederlandse zomertemperaturen en het lekkere briesje van de Aa is het net of je op de Costa Brava bent.

Meer berichten