Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
<p>Jan Vogels mocht eindelijk weer samen met zijn zonen naar PSV.</p>

Jan Vogels mocht eindelijk weer samen met zijn zonen naar PSV.

(Foto:)

Eindelijk weer naar PSV: ‘Het voelt als thuiskomen’

  •   keer gelezen

VEGHEL | Eindelijk waren er weer supporters welkom in de voetbalstadions. In het Philips Stadion, de thuishaven van PSV, zaten afgelopen zaterdagavond 4000 uitzinnige fans. Onder hen bevonden zich een aantal Veghelaren waaronder Frank en Rick Vogels. Samen met hun vader Jan genoten ze van de sfeer en natuurlijk van de overwinning van de Eindhovenaren. “We hebben het heel erg gemist. Het voelde als thuiskomen”, aldus Frank.

Frank en Rick hebben spierdystrofie en zitten in een rolstoel. Er waren voor de wedstrijd PSV-Groningen slechts zes rolstoelplaatsen beschikbaar dus het was wel even spannend. “Donderdag om 09.00 uur stonden we in de digitale wachtrij. We hadden geluk en wisten twee kaartjes te bemachtigen. Ik mocht mee als begeleider”, vertelt vader Jan. Vrijdagochtend moesten ze zich wel eerst nog alle drie laten testen in het Evoluon. Dat leverde geen problemen op. Frank en Rick zijn in verband met hun fragiele gezondheid allebei al tweemaal gevaccineerd en Jan heeft inmiddels zijn eerste prikje ook al gehad. 


Eindelijk mochten Frank en Rick weer naar PSV.

Moeder Irene zwaaide ze zaterdag met een gerust hart uit naar Eindhoven. “Frank en Rick hebben vorig jaar bijna vier maanden opgesloten gezeten in hun appartement. Het was te gevaarlijk om naar buiten te gaan. Ik ben blij voor ze dat er weer leuke dingen worden ondernomen”, vertelt ze. Frank vult aan: “Het was echt super. Geweldig om weer in het Philips Stadion naar PSV te kijken. Helene Hendriks van ESPN stond vlak naast ons.” 

‘Prima voetbalweekend’
De avond kreeg extra glans toen Eran Zahavi de winnende treffer binnenschoot. “Ik denk dat PSV tweede gaat worden. Zeker omdat Ajax afgelopen zondag van AZ gewonnen heeft.” Vader Jan begint te lachen. Hij is stiekem voor Ajax. “De sfeer zat er afgelopen weekend goed in hier. Ajax is officieus kampioen en PSV staat steviger op de tweede plek. Goed voor de onderlinge verstandhouding. Een prima voetbalweekend dus.” Zowel Jan als zijn zoons genoten van het afscheid van Willy van der Kuijlen. “Ik vond het bijzonder om bij het afscheid van zo’n legende te zijn”, vertelt Jan. Ook zoon Frank was onder de indruk. “Toen we met de auto bij het Philips Stadion aankwamen, stonden er kei veel supporters en was er vuurwerk. Er is in stijl afscheid genomen van Skiete Willy.” 

Fantastisch uitje
Het is dit jaar vermoedelijk de laatste keer dat ze bij PSV zijn gaan kijken. Andere supporters krijgen voorrang bij de aankoop van eventueel volgende kaartjes. Volgend jaar hoopt het drietal weer veel vaker te mogen afreizen naar Eindhoven. “Het is voor de jongens altijd een fantastisch uitje. Echt iets waar ze naar uitkijken”, besluit Irene.

Meer berichten