Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
<p>De Sint-Servatiuskerk in Erp.</p>

De Sint-Servatiuskerk in Erp.

Meer kerkgangers welkom in kerken in Veghel, Erp en Eerde

  •   keer gelezen

VEGHEL | Het bestuur van de Parochie H. Franciscus laat weten dat ze weer meer kerkgangers gaan ontvangen. De Nederlandse Bisschoppen hebben besloten een beperkte verruiming toe te staan voor wat betreft het aantal aanwezigen bij vieringen. De verruiming geldt voor de H. Lambertuskerk in Veghel (80 personen), de H. Sint-Servatiuskerk in Erp (70 personen) en H. Antonius Abt Eerde (37 personen). Aanmelding blijft verplicht.

De verruiming geldt alleen voor grote kerkgebouwen die meer dan 300 reguliere zitplaatsen hebben. Voor alle andere kerken blijft het maximaal aantal bezoekers 30 personen. “In deze grote kerken mag met ingang van 29 april maximaal tien procent van het totale aantal zitplaatsen bezet zijn. De huidige fase van de coronapandemie die als ‘zeer ernstig’ geldt laat nog geen verdere versoepeling toe vinden de bisschoppen”, meldt het bestuur van de Parochie H. Franciscus.
De bisschoppen benadrukken dat de huidige COVID-cijfers nog steeds vragen om voorzichtigheid en terughoudendheid. Daarom blijft het protocol ‘Kerkelijke leven op anderhalve meter’ binnen de Rooms-Katholieke Kerk ook voor grote kerken onverkort gelden met alle regels over het onderling houden van afstand, reserveren, hygiëne enzovoort. “Vanaf het begin van de pandemie hebben de bisschoppen gezegd dat de kerk geen bron van besmetting mag worden. De bisschoppen zijn de parochies daarom dankbaar voor hun inzet om ook met de beperkte verruiming voor grote kerkgebouwen het protocol zorgvuldig te blijven uitvoeren”, besluit het parochiebestuur.

Meer berichten