Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Foto:

CDA en Hart willen meer geld voor Omroep Meierij

  •   keer gelezen

VEGHEL | De Meierijstadse fracties van CDA en Hart willen dat de gemeente structureel meer geld uitgeeft aan de lokale omroep. De partijen werken aan een voorstel om dat voor elkaar te krijgen.

Gemeenteraadsleden Bertus van Berkel (CDA) en Laurens van Voorst (Hart) stelden onlangs samen vragen aan het College over de financiële problemen die dreigen voor Omroep Meierij. De omroep heeft eenmalige bijdragen, onder meer van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek, gebruikt om de kwaliteit en kwantiteit te verhogen. Eind dit jaar is dat geld op en dreigt een terugval.

Adverteerders
Het College ziet drie mogelijkheden, zo blijkt uit het antwoord aan CDA en Hart: de subsidie verhogen, accepteren dat het niveau daalt of de omroep laten aansluiten bij een omroep uit een andere gemeente, zoals DTV in Oss. Die laatste optie heeft volgens CDA en Hart slechts nadelen: DTV wil ook een hogere subsidie en het aanbod van Meierijstads nieuws zal verminderen. Als het even kan willen de fracties geld vinden in de begroting om de jaarlijkse bijdrage te vergroten. Van Berkel: “Het gaat om een bedrag van maximaal 90.000 euro extra. Dat wordt mogelijk lager als de omroep na de coronacrisis meer adverteerders kan werven.”

Kadernota
De fracties willen op 8 juli een motie indienen, gericht op extra steun aan de omroep. Die dag wordt de kadernota vastgesteld. Daarin wordt een voorzet genomen op de begroting van volgend jaar. “Dat is dus de gelegenheid bij uitstek om de toekomst van Omroep Meierij zeker te stellen”, aldus Van Voorst.

Meer berichten