Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Carin Simons tussen de kleurrijke cirkels van Het Netwerk (Foto Pascal van Oers).
Carin Simons tussen de kleurrijke cirkels van Het Netwerk (Foto Pascal van Oers). (Foto: )

Kleurrijke cirkels Het Netwerk een weekend lang te zien

  •   keer gelezen

VEGHEL/SCHIJNDEL | Een bijzonder kunstwerk was er zaterdag en zondag tijdelijk te zien in Schijndel. Op het talud langs de A50 weefden zestien vrijwilligers onder de bezielende leiding van kunstenaar Carin Simons kleurrijke cirkels. Dit deden ze met maar liefst zes kilometer koord gemaakt door vierhonderd mensen uit Meierijstad en omgeving. Zondag rond 20.00 uur ’s avonds wordt het kunstwerk weer afgebroken. Hiermee gaf Het Netwerk het startsein voor de tiende editie van het Veghelse festival Fabriek Magnifique in 2022. 

Vanaf de A50 was het helaas net niet te zien, het pop-up kunstwerk van Het Netwerk. Maar vele fietsers, wandelaars en sporters werden zaterdag verrast aan de kruising Veghelsedijk Grootdonkweg. Carin Simons en de betrokken vrijwilligers weefden het koord volgens vooraf vastgestelde patronen. Dit zorgde voor een prachtig lijnenspel, de belichaming van een netwerk. De bijzondere tijd waarin we leven was aanleiding voor Het Netwerk. Sinds half januari is Carin Simons actief en Het Netwerk groeit gestaag. Vierhonderd mensen, honderden bollen wol in allerlei kleuren en vele breivorken maakten dit eerste pop-up kunstwerk mogelijk.
In verband met corona was de creatie slechts één weekend te zien.

De zestien vrijwilligers die het pop-up kunstwerk hielpen bouwen, spelen een cruciale rol bij het letterlijk verspreiden van Het Netwerk in de kernen van Meierijstad. Zij vertegenwoordigen allen een bijzonder betrokken groep inwoners van onder andere Odendael (Sint Oedenrode), AAtrium (Veghel), Kwarté (Schijndel), Haarenstaete (Mariaheide) maar ook vanuit andere plaatsen.

Meer berichten