Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
<p>Het diamanten bruidspaar Joris en Annie Biemans-van der Heijden.</p>

Het diamanten bruidspaar Joris en Annie Biemans-van der Heijden.

Diamanten bruidspaar viert feest: ‘Al 67 jaar delen we lief en leed’

  •   keer gelezen

ERP | Joris en Annie Biemans-van der Heijden zijn maandag 3 mei zestig jaar getrouwd. Burgemeester Van Rooij heeft het echtpaar maandagmiddag gefeliciteerd via Facetime. 

Geboren en getogen in ´t Hurkske in Erp vond Joris Biemans zijn Annie tijdens het 25-jarig huwelijksfeest van zijn ouders, waar zij aanwezig was om mee te helpen.
Annie van der Heijden, geboren in Keldonk, tweede oudste dochter uit een gezin van veertien kinderen, leefde toen al een zorgzaam leven. Hard werken heeft ze altijd gedaan, behulpzaam naar anderen is ze altijd gebleven.

Transportfiets
Als enige zoon uit een gezin met vier zussen trad Joris op 3 mei 1961 met Annie in het huwelijksbootje. Een aantal jaren daarna namen zij het boerenbedrijf van thuis over. Ze begonnen er met zeven koeien, een paar varkens en wat hennen. Jaren volgden van werken met paard en kar, koeien melken met de hand, volle melkbussen op de transportfiets en hooi op ruiters met de gavel.
Noodgedwongen mee met de tijd maakten ze plaats voor de automatisering, de tractor, het bouwen van een nieuw huis en een grote loopstal. Zo bouwden zij, samen met hun zes kinderen een bloeiend bedrijf op met maar liefst 150 koeien. Bijzonder is dat ze nog zelfstandig wonen op hun vertrouwde plek. Dichtbij de natuur leven Joris en Annie hier hun leven samen.

Dienstbaar
Naast het werk zijn ze altijd betrokken geweest bij de gemeenschap. Annie maakte tijd om zich in te zetten als bestuurslid van de KVO wat ze 15 jaren lang vervulde. Daarna is ze maar liefst 21 jaren bestuurslid bij de KBO geweest. Belangrijk vond ze het om zichzelf te blijven ontwikkelen naast het vele werk op de boerderij. Dienstbaar, er zijn voor anderen, dat is Annie.
Ook Joris nam ruimte om zichzelf in te zetten voor de gemeenschap. Op jonge leeftijd werd hij leider van de Jonge Garde in Erp om zo de jeugd te vermaken met zijn creativiteit en humor. De vader van Joris zat in het bestuur van het Veefonds in Keldonk. Toen vader dit vanwege zijn gezondheid niet meer kon, heeft Joris zijn plaats ingenomen. Ruim 30 jaar is Joris bestuurslid gebleven, totdat het Veefonds ophield te bestaan in 2000. Verder was hij nauw betrokken bij de heroprichting van het Erpse Gilde, alwaar hij 23 jaar commandant is geweest. Bijzondere jaren, die hen beiden veel voldoening en prachtige herinneringen opleverden.

Samen oud worden
Deelname aan de carnavalsoptochten in Erp met hun buurt ‘t Hurkske hebben ze vanaf het allereerste begin actief beleefd. De creativiteit van Joris was onbegrensd: vele knutseluren gingen hieraan vooraf. Annie en Joris zijn dankbaar voor hun jaren samen. Het samen oud worden brengt ook met zich mee dat veel vrienden en kennissen je ontvallen. In de huidige tijd valt dit extra zwaar. Hun 60ste trouwdag gaan ze groots vieren in het klein. Nooit durven hopen dit samen te mogen beleven. En dit is om samen bijzonder dankbaar voor te zijn.

Meer berichten