Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel

Gemeente Meierijstad verlengt de titel Fairtrade Gemeente

  •   keer gelezen

SCHIJNDEL | Ruim twee jaar geleden was Meierijstad de 87ste gemeente in Nederland die de titel Fairtrade Gemeente behaalde. Deze titel laat zien dat niet alleen het gemeentebestuur Fairtrade belangrijk vindt, maar vooral ook dat veel inwoners, bedrijven, verenigingen en instellingen Fairtrade een warm hart toedragen. Maar een Fairtrade gemeente blijf je niet zomaar.

De jury van Stichting Fairtrade Gemeente Nederland beoordeelt om de twee jaar. De werkgroep moet ook een lijst kunnen tonen met nieuwe Fairtrade en/of MVO deelnemers. Op 1 juli 2021 moet de lijst weer helemaal up-to-date zijn.

Elke consument kan zijn invloed gebruiken door producten te kopen met het Fairtrade label. Een werknemer kan het op zijn werk aankaarten om te bevorderen dat er Fairtrade koffie en thee wordt geschonken. Bedrijven en maatschappelijke organisaties die Fairtrade koffie en thee schenken in de kantine komen in aanmerking voor het Fairtrade-vignet.
Cafés komen met twee Fairtrade drankjes op de kaart in aanmerking en restaurants moeten daarvoor twee drankjes en twee andere Fairtrade producten gebruiken. Dat kunnen ook ingrediënten zijn.

Meer berichten