Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
<p>&nbsp;Karin van Venrooij heeft een nieuwe uitdaging gevonden nu alle hardloopwedstrijden gecanceld zijn door corona.</p>

 Karin van Venrooij heeft een nieuwe uitdaging gevonden nu alle hardloopwedstrijden gecanceld zijn door corona.

(Foto: )

Karin loopt 50 kilometer op één dag voor goed doel: ‘Mijn vader is uitbehandeld’

  •   keer gelezen

VEGHEL | Als fervent hardloopster zocht Karin van Venrooij een nieuwe uitdaging nu alle hardloopwedstrijden gecanceld zijn door corona. Op 8 mei gaat ze op één dag 50 kilometer lopen om geld in te zamelen voor het KWF. “Ik ben erg gezegend met mijn gezondheid waardoor ik op mijn 50ste nog zo’n te gekke uitdaging kan aangaan”, aldus Van Venrooij. 

Karin heeft dit jaar al meer dan 800 kilometer hardgelopen. Als lid van atletiekvereniging De Keien neemt ze de sport heel serieus. Het lopen van georganiseerde wedstrijden zit er echter al een tijd niet meer in. Door het coronavirus gaat er al maanden niks door. Van Venrooij: “Omdat ik gek ben op hardlopen, heb ik voor mezelf een uitdaging gezocht. 8 mei ga ik op één dag 50 kilometer lopen om zoveel mogelijk geld op te halen voor het KWF.”


‘Kanker heeft een enorme invloed op velen levens’


De sportieve Veghelse doet dat in vier verschillende etappes. “Ik ga vier lusjes lopen: één van 20 kilometer endrie van 10 kilometer. Per lusje loopt er een ander groepje met me mee. We gaan er een feestelijk evenementje van maken, uiteraard rekening houdend met de coronamaatregelen”, legt Van Venrooij uit. Haar trainster Maria van Summeren heeft ze een heel trainingsschema in elkaar gezet. Daarnaast krijgt ze veel steun van haar loopgroep, vrienden en familie. “Het voelt alsof ik het niet alleen hoef te doen. Mijn trainster Maria is van onschatbare waarde.”


Karin heeft hard getraind voor haar vijftig kilometer.

‘Mijn vader is uitbehandeld’
Het is niet toevallig dat Van Venrooij het KWF heeft verbonden aan haar actie. Ze maakt van dichtbij mee wat de vreselijke ziekte aanricht. “Mijn vader is uitbehandeld. Hij heeft al enige tijd kanker, is behandeld met chemo en operaties. Helaas zijn er nieuwe uitzaaiingen en is samen met de doktoren besloten om de strijd te staken. Het gaat gelukkig goed met hem en door de behandelingen stop te zetten is er in ieder geval nog kwaliteit van leven.” Van Venrooij zag bij haar vader wat de invloed is van het behandel traject. “Dat is echt een zware tijd. Je ziet iemand aftakelen. Kanker heeft een enorme invloed op velen levens. Daarom is het belangrijk dat er geld wordt ingezameld voor onderzoek.”


Karin samen met haar zus en vader.

Cadeautje
Toen ze de actie lanceerde hoopte Van Venrooij vijfduizend euro op te halen. Inmiddels zit ze al bijna op zesduizend euro. “Dat had ik niet verwacht. Het voelt als een cadeautje. Mijn doel was om een te gek bedrag op te halen, omdat je wel een beetje gek moet zijn om dit te doen. Nu heb ik mijn streefbedrag bijgesteld naar zeven en een half duizend euro.” Van Venrooij, die op 5 mei 50 wordt, laat weten helemaal klaar te zijn om op 8 mei kilometers te gaan maken. “Ik heb al ooit een marathon gelopen. Nu loop ik straks vijftig kilometer met een paar korte pauzes. Dat moet goedkomen”, denkt ze.

Doneren kan via: acties.kwf.nl/fundraisers/karinvenrooij/te-gekke-50-

Meer berichten