Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
<p>De Erpse regisseur Jarne Hagelaars wil taboes doorbreken: Iris en Jip praten erover.</p>

De Erpse regisseur Jarne Hagelaars wil taboes doorbreken: Iris en Jip praten erover.

(Foto: )
+VIDEO’S

Erpse regisseur (22) maakt twee YouTube-series: ‘Ik wil taboes doorbreken’

  •   keer gelezen

ERP | De 22-jarige Jarne Hagelaars is een beginnend regisseur uit Erp. Al heel zijn leven droomt hij ervan om programma’s en series te maken. “Een aantal weken geleden heb ik de stoute schoenen aangetrokken en twee series bedacht, geproduceerd en geregisseerd.” Beide series zijn gemaakt door jongeren en bedoelt voor jongeren.

De eerste aflevering van zowel Let’s Talk About en Shot-out zijn op het YouTube-kanaal van Hagelaars (BeYouProducties) te bekijken. De komende weken verschijnt er telkens een nieuwe aflevering. De 22-jarige Hagelaars vertelt hoe hij de series heeft gemaakt. “Op de draaidagen ben ik geholpen door een groepje Brabantse filmstudenten en enthousiaste vrijwilligers. Samen met hen heb ik veel tijd, geld en energie in dit project gestoken en we zijn mega trots op het eindresultaat.” 


Oud Temptation Island deelneemster Romée

In beide series schuwt Hagelaars de prikkelende thema’s niet. Hij legt uit waarom: “Ik wil graag taboes doorbreken. Ik ben een heel open persoon, maar niet iedereen praat makkelijk over sex, vreemdgaan of de coronacrisis. Terwijl daar niks mis mee is”, vindt Hagelaars. Volgens hem is het juist goed dat jeugd daar open over is. Hagelaars vervolgt: “Het is goed als je extra informatie inwint over allerlei thema’s.”


Let’s Talk About...
Hagelaars: “In de serie Let’s Talk About spreken we met koppels over de seksualiteit en consent binnen hun relatie. We doen onderzoek naar de seksuele communicatie binnen de koppels en de leefwereld van hun intimiteit. Als je lang seks met iemand hebt, ga je er van uit dat je weet wat de ander wil, maar is dat wel echt zo? De koppels zijn allemaal uniek, zo hebben we verschillende LHBTI+ koppels, koppels in een open- en monogame relatie. Het doel van de serie is het taboe dat in 2021 helaas nog steeds ligt op seks te verminderen en mensen te laten zien hoe belangrijk communicatie is binnen elke relatie. Let’s Talk About... is vanaf vrijdag 30 april elke vrijdag te zien op ons YouTube kanaal.”


Shot-out
Hagelaars: “In de serie Shot-out zitten twee kandidaten tegenover elkaar en krijgen spannende vragen en heftige opdrachten in teken van taboes zoals seks, vreemdgaan, monogamie, politiek en de coronacrisis. Willen ze de vraag of opdracht niet beantwoorden/uitvoeren nemen de kandidaten een shot. De kandidaat met de meeste shots op het einde van de aflevering verliest en zal een vervelende opdracht moeten uitvoeren. De serie zit vol leuke quotes, grappige momenten en openhartige gesprekken. Twee van de kandidaten zijn onder andere een oud-Big Brother bewoner en oud-verleidster van Temptation Island, die een aantal spannende onthullingen doen in de serie. Shot-out is vanaf dinsdag 4 mei elke week te zien op ons YouTube kanaal.”Voor de 22-jarige Erpse regisseur zijn het zijn eerste echte eigen producties. Hij was stagiaire bij de Nederlandse productiemaatschappij IDTV en studeert aan de Dutch Filmers Academy in Eindhoven, maar dat is toch anders. Nu de eerste twee afleveringen online staan, kan hij niet meer terug. Hagelaars: “Gelukkig zijn de eerste reacties positief. Ik vond het best wel spannend namelijk. Mijn tante appte me ‘weer wat geleerd’. Dus niet alleen de jeugd kan er iets van opsteken”, lacht hij. Of dit het begin is van een roemruchte carrière als regisseur moet nog blijken. De Erpenaar zit in ieder geval vol ambitie: “Een gaaf reisprogramma maken of een televisieprogramma regisseren waarbij we taboe’s bespreken lijkt me geweldig.”

Meer berichten