Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
<p>Stephanie en Jeroen krijgen een eigen gedeelte aan de kade.</p>

Stephanie en Jeroen krijgen een eigen gedeelte aan de kade.

(Foto: )

Plank sluit met eigen terras aan bij Zomerkade: ‘We hebben een grote zeecontainer aangeschaft’

  •   keer gelezen

VEGHEL | Plank sluit deze zomer aan bij de Zomerkade op de Veghelse Noordkade. De traiteur en bistro gaat de ruimte tussen De Afzakkerij en Wittern opvullen met een eigen borrelbar plus terras. “Zomerkade was vorig jaar een doorslaand succes. Daar willen we dit jaar per se deel van uitmaken”, laten Jeroen Verlind en zijn vrouw Stephanie weten.

Aan de laatste versoepelingen van het Kabinet hebben ze bij Plank niet zoveel. De traiteur was en is gewoon open en draait gelukkig goed. Het lunch- en borrelgedeelte binnen in De Proeffabriek mag nog niet open. Mede daarom sluiten Jeroen en Stephanie zich aan bij de Zomerkade. En dat zal niet onopgemerkt blijven. “We hebben een grote zeecontainer waar de bar en de keuken inkomen. Dat komt er gaaf uit te zien”, verzekert Stephanie. Jeroen vult aan: “Het terras krijgt een zomerse uitstraling. Denk aan een hippe beachclub. Uiteraard kleden we alles mooi aan.” De eigenaren van Traiteur & Bistro Plank geven aan dat het fijn is om iets te hebben waar ze echt naar uit kunnen kijken. “Je wil gewoon deel uitmaken van de Zomerkade. Vorig jaar hebben we het van een afstandje bekeken en toen dachten we allebei ‘we gaan dit niet missen’ en daarnaast is het ook gewoon kei leuk om te doen. Laten we hopen dat het maar snel mooi weer mag worden”, vertelt Stephanie.

Kwaliteit
De focus ligt straks op borrelen en de bijbehorende hapjes. Jeroen: “Onze gasten komen niks te kort. Ze kunnen voldoende kleine hapjes bestellen. We bieden geen complete avondmaaltijden aan, want dat doen DIS en Wittern al. We willen vooral elkaar versterken.” Stephanie en Jeroen nemen het heel serieus, want stiekem denken ze dat het nog wel even duurt voordat het lunchgedeelte in de Proeffabriek weer open mag. “De kwaliteit die men van Plank gewend is, blijft gewaarborgd op ons nieuwe buitenterras.”

‘Flinke investering’
Op het terras is straks ruimte voor zo’n vijftig gasten. Zij kunnen er van donderdag tot en met zondag terecht. De openingstijden worden aangepast aan de maatregelen die op dat moment gelden. Eind mei, begin juni hopen Jeroen en Stephanie de eerste gasten te ontvangen. “Het is voor ons een flinke investering, maar we worden ontzettend goed geholpen door verschillende partijen op de Noordkade. Daar zijn we heel dankbaar voor. Samen met de collega-ondernemers uit de Proeffabriek zijn we bezig met het ontwikkelen van wijn- en bierproeverijen. Dat willen we aanvullen met dingen zoals een oesteravond of een cocktailavond. Onze winkel blijft overigens gewoon geopend”, besluit het tweetal.

Meer berichten