Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Anton Bolwerk.
Anton Bolwerk. (Foto: Ad van de Graaf)

Op rapport het Erpse ondernemersklimaat: ‘Een 8 met een opmerking’

  •   keer gelezen

ERP | In deze rubriek beoordelen vertegenwoordigers van het bedrijfsleven het Meierijstadse ondernemersklimaat. In deze editie het oordeel van Anton Bolwerk, voorzitter van de EBK (Erpse Bedrijven Kring) en medebestuurder van POM (Platform Ondernemend Meierijstad).

Welk cijfer geef je het ondernemersklimaat in Erp?
“Een 8 met een opmerking.”

Dat vraagt om een verklaring…
“Enerzijds is het ondernemersklimaat goed: ondernemers weten elkaar te vinden en steunen elkaar. Tegelijk is er altijd ruimte voor verbetering. Perfectie streef je na, maar bereik je nooit. Het belangrijkste verbeterpunt op dit moment is een uitbreiding van onze bedrijventerreinen.”

Wat moet er gebeuren?
“Er is een acute behoefte aan meer vierkante meters. Deze behoefte is er trouwens niet alleen bij Erpse ondernemers, maar ook in Keldonk en Boerdonk. De gemeente Meierijstad heeft in het verleden al grond aangekocht voor toekomstige uitbreiding, maar die moet nog ontwikkeld worden, los van de bestemmingsplan-technische voorbereiding. Samen met POM zijn we voortdurend aan het lobbyen. We vinden een luisterend oor, maar ontwikkeling vergt tijd en dat is nou net wat we niet hebben.”

Waarom zijn grotere bedrijventerreinen zo belangrijk?
“Allereerst voor economische ontwikkeling, die onlosmakelijk samenhangt met de leefbaarheid in de kernen. Denk aan het werven en behouden van talentvolle, jonge medewerkers voor onze bedrijven. Ook openbaar vervoer speelt een rol, Erp is verre van goed bereikbaar. De ideale oplossing heb ik ook niet, maar het is wel een verantwoordelijkheid die we met zijn allen dragen.”

Dit verhaal verscheen eerder in Bedrijvig Meierijstad.

Meer berichten