Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Foto:

Frisse start voor StartUp Meierijstad

  •   keer gelezen

VEGHEL | Als op 11 februari de kick-off plaatsvindt van StartUp Meierijstad vriest het buiten dat het kraakt, maar binnen is de sfeer alles behalve onder nul. Op gepaste afstand en coronaproof ontmoeten de eerste deelnemende starters en initiatiefnemers elkaar op ontspannen wijze in de fraaie nieuwe werkomgeving, gevestigd aan de Rembrandtlaan in Veghel op de tweede verdieping van het Rabobankgebouw. Zowel deelnemers, als initiatiefnemers Rabobank, gemeente en lokaal bedrijfsleven (POM) zijn enthousiast. Met het initiatief wordt tevens een wens vervuld van deelnemers aan het reeds bestaande Startersnetwerk Meierijstad.

StartUp Meierijstad biedt een prettige (flexibele) werkplek voor startende ondernemers. De werkplek is aantrekkelijk ingericht met niet alleen kantoorvoorzieningen, maar ook spreek- en ontspanningsruimten, prima koffie en snelle wifi. Middels coaching, goede faciliteiten en ontmoetingen met andere (startende) ondernemers helpt het starters om hun ambities voor de toekomst te realiseren. Arent van Dijk, bekend van Platform Ondernemend Meierijstad (POM) heeft de rol van coördinator en aanjager van StartUp Meierijstad.

Duidelijke signalen
“We kregen vanuit het Startersnetwerk Meierijstad duidelijke signalen dat starters behoefte hadden aan een dergelijke plek in onze gemeente”, vertelt Arent desgevraagd. “We hebben bij onze oriëntatie hiervoor contact gezocht met een vergelijkbaar initiatief in Nijmegen. Dat sprak ons zo aan dat we die beproefde formule voor 60% hebben overgenomen, maar ook nog een stuk eigen invulling hebben gegeven. Met de door Rabobank beschikbaar gestelde ruimte konden we aan de slag. Met mijn achtergrond als ondernemer op het gebied van coaching en training vind ik het een uitdaging om starters verder te helpen. Ik ga niet voor nieuwe klanten zorgen, maar wil ze graag steunen om te groeien in hun ondernemerschap zodat ze op een goed moment helemaal klaar zijn voor hun ‘next step’ als zelfstandig ondernemer. We luisteren, sparren, adviseren, dromen en ondernemen met onze starters mee. Dat doen we onafhankelijk en bovendien tegen geringe kosten.”

Innovatieve nieuwkomers
Ellen Dangé, accountmanager Bedrijven bij de gemeente Meierijstad is ook enthousiast over StartUp Meierijstad dat door de gemeente van harte wordt ondersteund. “Als gemeente trekken we graag nieuwe bedrijven aan en faciliteren innovatie binnen het bedrijfsleven. Innovatieve nieuwkomers en andere starters zijn zeer welkom in Meierijstad. We bieden hen graag de mogelijkheid om zich te vestigen, ontwikkelen en te groeien. Ze zorgen voor vernieuwing en werkgelegenheid en dragen bij aan de dynamiek en groei van de lokale economie. We werken daarom samen met andere partijen om hen te helpen bij een succesvolle start. Samen willen we het voor hen nog aantrekkelijker maken om zich hier te vestigen en te ontwikkelen.”

Laagdrempelige manier
Thijs de Langen, directeur Bedrijven Rabobank, is een van de mede-initiatiefnemers van Startersnetwerk Meierijstad die dit project een warm hart toedraagt. Vanwege recente organisatorische veranderingen bij Rabobank kwam de ruimte in Veghel voor StartUp Meierijstad beschikbaar. Thijs vertelt: “We vinden het fantastisch om dit initiatief op deze laagdrempelige manier te kunnen faciliteren. Naast de workshops en coaching die Arent noemde, kunnen wij als Rabobank nog veel toevoegen. Denk aan het grote kennisnetwerk dat we intern in de organisatie kennen, maar ook het enorme netwerk dat voor de starters beschikbaar komt. Allemaal ingrediënten voor groei voor deze starters! Als bank investeren we vanzelfsprekend graag in ondernemers van de toekomst. De animo van starters voor StartUp Meierijstad vind ik boven verwachting. Al gelijk bij de start dertien ondernemers, maar er is nog ruimte voor het dubbele aantal. Ik heb er een heel goed gevoel over.”

Heel fijn initiatief
Een van de beginnende ondernemers die zich gelijk aanmeldde voor StartUp Meierijstad is Imke Kerkhof (34) uit Erp. Ze is een paar jaar als zelfstandige onderweg met haar bedrijfje Communicatieverandering. Na haar studie werkte ze eerst in loondienst en stond zelfs even voor de klas, maar de drive om zelfstandig aan de slag te gaan was groot. Imke vertelt: “Na mijn werkervaring bij overheden en het onderwijs ben ik als zelfstandige gestart. Met een goed netwerk van professionals op het gebied van overheidscommunicatie en specialisme in online communicatie. Voordat de coronamaatregelen van kracht waren, werkte ik zo’n drie dagen per week extern ‘on the job’. Daarna nog vrijwel maar alleen van thuis uit, in m’n eentje. Ik had echt behoefte om weer wat mensen te ontmoeten. Gewoon om wat inspiratie te krijgen van- en te sparren met gelijkgestemden in een aangename omgeving met de juiste middelen en mogelijkheden. Maar ook om kennis te delen, daar sta ik altijd voor open. Ik heb geen superhoge verwachtingen, maar vindt het gewoon een heel fijn initiatief waar ik voorlopig zeker een aantal dagen in de week gebruik van zal maken.”

Kom ondernemen
Ondernemers uit Meierijstad die niet langer dan vijf jaar staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel zijn welkom om zich aan te sluiten bij StartUp Meierijstad. Wanneer een bedrijf al langer dan vijf jaar bestaat of in het geval de ondernemer woonachtig is buiten de gemeente, kan met de organisatie besproken worden wat eventueel mogelijkheden zijn. Andere ondernemers in de regio Meierijstad kunnen het initiatief ondersteunen en het mogelijk maken dat StartUp Meierijstad zich verder kan ontwikkelen in de komende jaren, door Partner te worden van StartUp Meierijstad.

Voor meer informatie of het vrijblijvend aanmelden voor een proefzitdag kan men contact opnemen via info@startupmeierijstad.nl. Dit verhaal verscheen eerder in Bedrijvig Meierijstad.

Meer berichten