Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
<p>Directeur Huub Fransen.&nbsp;</p>

Directeur Huub Fransen. 

(Foto: Ad van de Graaf)

‘We willen dat ons werk betekenis heeft’

  •   keer gelezen

ERP | De Erpse mengvoederspecialist Fransen Gerrits is een samenwerking aangegaan met Fierens Mengvoeders uit België (Temse). Hoewel Fransen Gerrits een belang heeft genomen in de Belgische collega, blijven beide bedrijven autonoom hun markten bedienen. De winst zit hem vooral in het bundelen van kennis, legt directeur Huub Fransen uit.

De Deal
HF: “We spreken nadrukkelijk van een samenwerking, niet van een overname. Natuurlijk, we hebben een significant aandelenbelang genomen in Fierens Mengvoeders, maar dat is vooral bedoeld om de samenwerking te versterken en onze langetermijnambities nog eens extra te onderstrepen. We gaan wederzijds profiteren van deze constructie.”

Het gevoel
“Ik voel me trots en blij. Bij grote beslissingen krijg ik wel vaker de vraag ‘waarom?’ Eigenlijk komt het er altijd op neer dat we doen wat ons gelukkig maakt, in plaats van ons te laten leiden door omzet- of groeiambities. We willen het gevoel hebben dat ons werk betekenis heeft. En dat gevoel hebben we bij de samenwerking met Fierens zeker.”

Het gevolg
“Fransen Gerrits en Fierens hebben nu een gezamenlijk, grensoverschrijdend netwerk in Zuid-Nederland en Vlaanderen. Dat maakt samenwerken binnen de keten een stuk gemakkelijker. En dat is een goede zaak, zeker in de steeds verder consoliderende mengvoedermarkt van Noordwest-Europa. Samen gaan we een gezonde, kansrijke toekomst tegemoet.”

Het belang
“De expertise van twee grote spelers is samengekomen. Met onze klanten als uiteindelijke winnaars, want we kunnen hen nu nog beter adviseren. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de schaalvoordelen die we gaan behalen, zoals voor inkoop, nutritie, automatisering en kwaliteitszorg. En de relatie met onze klanten? Die blijft onverminderd persoonlijk, zoals ze van ons gewend zijn.”

Het bijzondere
“Ik vind het mooi dat we allebei familiebedrijven zijn met een rijke historie en een familiaire, informele cultuur. Fransen Gerrits is in 1897 als molenaarsbedrijf opgericht door mijn grootvader Hubertus, Bert in de volksmond. Fierens Mengvoeders is jonger dan wij, maar niettemin al 85 jaar specialist in onder meer varkens- en rundveevoer.”

Dit verhaal verscheen eerder in Bedrijvig Meierijstad.

Meer berichten