Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Foto: Ties van Dooren

Zwijsen College start na de meivakantie met zelftesten

  •   keer gelezen

VEGHEL | Het Zwijsen College in Veghel start na de meivakantie met zelftesten. “Het coronavirus heeft grote gevolgen voor iedereen. Ook voor onze school en onze leerlingen. Zoals u weet doen we er alles aan om de school op een veilige manier open te houden”, laat de Veghelse middelbare school weten.

Op het Zwijsen gelden er strenge maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. “Na de meivakantie gaan wij, op verzoek van onze minister, gebruik maken van zelftesten voor het coronavirus. Wij gaan deze testen gratis aanbieden voor leerlingen en medewerkers van de school”, meldt het Zwijsen. Het gebruik van de zelftest is extra naast alle maatregelen die al gelden op school, zoals handen wassen, afstand houden en het gebruik van mondkapjes. “Meedoen aan een zelftest is altijd vrijwillig.”

Zelftest
De zelftest is een test om snel te zien of iemand besmet is met het coronavirus. Met de zelftest kunnen leerlingen en medewerkers zichzelf testen. Zo kunnen we een uitbraak van het coronavirus op school voorkomen of beperken. De zelftesten voor leerlingen worden alléén gebruikt wanneer de school hoort dat er iemand op school is besmet met het coronavirus. “Wij bepalen dan in overleg met de GGD wie mogelijk in contact is geweest met de besmette persoon. Het kan gebeuren dat uw kind te lang of te dicht in de buurt van een besmette medeleerling of medewerker is geweest. Dat bekijkt de GGD in overleg met de school, maar kan ook later blijken uit het bron- en contactonderzoek door de GGD. In dat geval moet uw kind naar huis. Thuis gaat uw kind in quarantaine, en maakt hij/zij een afspraak voor een coronatest bij de GGD. Leerlingen en medewerkers die geen nauw contact hebben gehad met de besmette persoon, maar bijvoorbeeld wel samen in een ruimte les hebben gehad, worden gevraagd om een zelftest te doen. Dit kan gewoon op school”, laat het Zwijsen College weten. De uitslag van de zelftest is ongeveer 15 tot 30 minuten na de test bekend en is alleen door het desbetreffende kind te zien.

Geen toestemming
Het geven van toestemming voor de zelftest is altijd vrijwillig. “Geeft u geen toestemming, of doet uw kind niet mee met een zelftest? Dan heeft dat geen gevolgen voor u of uw kind. Het gebruik van zelftesten op onze school is besproken met - en goedgekeurd door - de medezeggenschapsraad”, besluit het Zwijsen.

Meer berichten