Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Foto:
UPDATE

Politie houdt gedrogeerde bestuurder met gestolen goederen aan na bizarre achtervolging

  •   keer gelezen

De politie heeft een reactie gegeven op de bizarre achtervolging. 

“Collega’s geramd bij een achtervolging in Veghel

In de nacht van 8 mei 2021 omstreeks 02.00 uur reden collega’s over de A50 in de richting van Nijmegen. De collega’s zagen 2 voertuigen rijden en controleerden beide voertuig via het politiesysteem. Collega’s zetten vervolgens het politievoertuig tussen beide voertuigen in en gaven de voorste een STOP teken en de achterste een VOLG teken ter hoogte van afslag Veghel Noord. Het achterste voertuig haalde de collega’s in waarbij bijna een aanrijding ontstond. Het andere voertuig nam hier gebruik van en nam snel afslag Veghel Noord waardoor de collega’s hem niet meer konden controleren. Het voertuig weigerde te stoppen en verhoogde zijn snelheid naar 155 kilometer per uur. Snel kwamen collega’s van de politie Uden bijstand bieden. Zij probeerden het voertuig te stoppen door ervoor te gaan rijden, maar werden vervolgens geramd.

Vervolgens nam de verdachte een afslag en werd de achtervolging voorgezet door verwisselende dorpen. Ook probeerde de verdachte de goederen die achter in de bak van de auto lagen eruit te gooien door te slingeren over de weg. Dit bleken later lege bierfusten te zijn.

Uiteindelijk kwam de verdachte in Nijmegen ter hoogte van de oprit naar de A73 tot stilstand en kon hij worden aangehouden.

Bij de verdachte werd een speekseltest uitgevoerd en kwam daar de indicatie THC, Cocaine en Amfetamine uit. Door een arts werd er bloed afgenomen en dit is voor onderzoek opgestuurd. Ook bleek dat de verdachte een ongeldig verklaard rijbewijs had. Vervolgens bleek dat het voertuig en de kentekenplaten gestolen waren. Door collega’s die geramd werden op de A50 werd aangifte gedaan van poging doodslag, poging zware mishandeling. Voor het rijgedrag krijgt de verdachte meerdere bekeuringen en wordt een proces-verbaal op gemaakt van artikel 5 Wegenverkeerswet 1994 (gevaar of hinder veroorzaken op de openbare weg). De verdachte is in verzekering gesteld en de zaak is nog in onderzoek.”


VEGHEL | Na een achtervolging van twee auto’s op de A50 heeft de politie vrijdag- op zaterdagnacht een 34 jarige man uit Heumen aangehouden. De man was met gestolen goederen en onder invloed van drugs op de vlucht voor de politie. De politie is nog op zoek naar de bestuurder van het tweede voertuig.

Naar aanleiding van gevaarlijk rijgedrag op de A50 ter hoogte van Veghel besloot de politie afgelopen nacht om een personenauto en een bestelbus een stopteken te geven. Beide bestuurders negeerden dit stopteken en gingen er snel vandoor. De bestuurder van de bestelbus haalde in zijn vlucht diverse gevaarlijke acties uit om te ontkomen aan de politie. Zo reed de verdachte onder andere met zeer hoge snelheden door dorpskernen, reed de bestelbus met een hoge snelheid in op een van de politievoertuigen en probeerde de bestuurder de gestolen goederen uit de kofferbak te lossen door slingerend over de weg te rijden. Er raakte niemand gewond.
Doordat de verdachte uit de bestelbus uiteindelijk zelf tegen een obstakel aanreed, heeft de politie na een korte achtervolging te voet de verdachte aan kunnen houden. De bestuurder bleek te rijden onder invloed van drugs en had een ongeldig verklaard rijbewijs.

Meer info?
De bestuurder uit de personenauto wist te ontsnappen, daarom komt de politie graag in contact met getuigen. Heeft u meer informatie of tips? Bel 0900-8844. Liever anoniem melden? Bel 0800-7000. Ook wanneer u camerabeelden bezit hoort de politie graag van u.

Meer berichten