Jaimie van de Braak.
Jaimie van de Braak. (Foto: )

Starter aan het woord: ICT-copywriter

  •   keer gelezen

VEGHEL | Ruim 2,5 jaar geleden maakte ik, Jaimie van de Braak, voor het eerst kennis met het Startersnetwerk Meierijstad. Die avond heette Bob Hutten, directeur van culinair cateraar Hutten, ons welkom en gaf een inspirerende workshop over leiderschap, geluk, vallen en weer opstaan. Ik liep daar rond met alleen mijn naam op mijn badge, want ik had helemaal geen eigen bedrijf. Toch werd ik door Lonneke van der Linde, coördinator van het startersnetwerk, hartelijk welkom geheten, ook al was ik (nog) geen starter. Maar het idee borrelde al wel.

Ik werkte in loondienst in een uitdagende functie, maar miste toch de creativiteit, onafhankelijkheid en persoonlijke ontwikkeling die ik dacht te vinden in het ondernemerschap. Daarom startte ik in 2019 met ICT-copywriter, naast mijn baan. De naam zegt het eigenlijk al: ik schrijf online teksten voor IT-bedrijven in de vorm van o.a. webteksten, klantverhalen, blogartikelen en whitepapers.

Waarom de IT-sector? Technologie ontwikkelt zich razendsnel en er ontstaan steeds weer mooie nieuwe toepassingen. Niet alleen voor bedrijven, maar bijvoorbeeld ook voor de zorg. Bovendien ken ik de sector, ik ben namelijk eerder marketeer geweest bij een internationaal IT-bedrijf dat ERP-, CRM- en BI-oplossingen leverde. Nu schrijf ik o.a. daarover, maar ook over thema’s als digitale transformatie, kunstmatige intelligentie, de cloud en cybersecurity. 

Na de inspiratiesessie bij Hutten en de start van ICT-copywriter heb ik meerdere events van het startersnetwerk bijgewoond en nog leuker: vele medestarters uit Meierijstad leren kennen. Van het startersontbijt, jezelf op de kaart zetten met een goede pitch en de nu digitale workshops: er is altijd aandacht voor persoonlijke ontmoetingen en het delen van kennis. En die uitwisseling van ervaringen en uitdagingen maakt voor mij het startersnetwerk zo waardevol. 

ICT-copywriter is succesvol en ik heb enorm veel plezier in het schrijven en de resultaten die klanten behalen met hun nieuwe content. Daarom ga ik per juli a.s. fulltime aan de slag met ICT-copywriter om nog meer IT-bedrijven te helpen met hun online zichtbaarheid en leadgeneratie. 

Jaimie van de Braak
www.ict-copywriter.nl/
www.linkedin.com/in/jaimievandebraak/ 

Ben jij een startende ondernemer, meld je dan kosteloos aan bij Starternetnetwerk Meierijstad via starters@pom.nl.

Meer berichten