<p>Bloemist Marielle.</p>

Bloemist Marielle.

Starter aan het woord: ‘Zelf ondernemen is een vorm van vrijheid en dat geeft mij creativiteit’

  •   keer gelezen

MARIAHEIDE | Even voorstellen: ik ben Marielle, bloemist in hart en nieren. Bloezm droogbloemen atelier is gelegen aan de Eikenwal 14 in Mariaheide.

Ik ben gespecialiseerd in droogbloemen, bruidsboeketten en rouwbloemwerk. Ik organiseer seizoensgebonden workshops en workshops met droogbloemen. Mijn creativiteit en natuur liefhebbend hart kreeg ik gratis van mijn ouders. Na de basisschool wist ik al meteen wat ik wilde gaan doen: iets met groen. Afgestudeerd als bloemist en nu al ruim 33 jaar werkzaam als bloembindster. Vroeger als klein meisje struinde ik de tuin en de weilanden al af naar bloemen en grassen. Daar maakte ik dan schattige kruidenboeketjes van en bloemenkransjes voor in het haar. Het aller gelukkigst ben ik als ik buiten mooie vondsten vind in de natuur of in de tuin. In mijn atelier in Mariaheide heb ik heel veel soorten droogbloemen staan om de mooiste boeketten mee te maken. En het fijne aan droogbloemen is dat je er heel lang van kunt genieten. Geen geknoei met stelen schuin afsnijden en stinkend water in een vaas. Verder bedenk ik ook allerlei andere droogbloemen creaties zoals in klei of kippengaas. Droogbloemen zijn ook heel mooi om een bruiloft mee aan te kleden en om een bruidsboeket van te maken Ook voor een persoonlijk afscheid worden steeds vaker droogbloemen gebruikt. Een blijvende herinnering. In de zomer koop ik bloemen bij de kweker, om zelf te drogen. Ook alles wat bruikbaar is uit onze eigen tuin probeer ik te drogen. Er ontstaan vaak verrassend mooie vormen en het is heel leuk om te ontdekken wat je allemaal kunt drogen. 

Mijn winkeltje/atelier is elke zaterdag open van 10:00 uur tot 17:00 uur. Wil je liever op een andere dag langskomen maak dan even een afspraak. Bloezm is op Facebook te volgen via “Bloezm” en op Instagram via @bloezmdroogbloemen. www.bloezm.nl.

Meer berichten